Werkgroepnaam aanpassen

101 tips en trucs voor Windows 10: Tegels verwijderen of verkleinen

Windows 10 is inmiddels een jaar op de markt en op een groot aantal pc’s geïnstalleerd. Ondertussen zijn er talloze handigheidjes en tips ontdekt die Windows 10 prettiger in het gebruik, veiliger of stabieler maken. Het boekje 101 tips en trucs voor Windows 10 bevat 101 handige, nuttige en leuke tips, verdeeld over zes hoofdcategorieën: Productiviteit, Internet en netwerk, Uiterlijk en foto’s, Accounts en beveiliging, Geavanceerde zaken en  de Zomerupdate 2016. Deze maand geven we elke week als voorproefje een of meer tips uit het boekje. Vandaag twee tips uit de categorie Productiviteit over de tegels in het Windows 10-Startmenu. Het boekje kan HIER besteld worden. Prijs €14,99. 

TIP 2 Tegels verwijderen

Standaard staan er al wat voorgeprogrammeerde tegels in het Windows 10 Startmenu, een deel daarvan zult u waarschijnlijk niet tot nauwelijks gebruiken. Tegels die u niet nodig hebt, kunt u het best zo snel mogelijk verwijderen, zo heeft u een beter overzicht. Neem als voorbeeld de tegel Xbox; om deze te verwijderen rechtsklikt u erop en klik daarna in het geopende contextmenu op Van Start losmaken. Verwijder op dezelfde manier andere niet-gebruikte tegels. Vrees niet: de bijbehorende software wordt niet verwijderd en blijft gewoon beschikbaar in het lijstje dat u onder Alle Apps (linksonder in het menu Start) kunt openen. Bent u geen fervent gebruiker van Candy Crush, Groove Muziek enzovoorts: weg ermee. De tegel die u sowieso kunt verwijderen is Telefoonassistent, deze leidt naar een programma dat alleen maar doorverwijst naar Microsoft-apps voor diverse mobiele besturingssystemen; verder doet het nauwelijks iets zinnigs.

Wég met de ongebruikte tegels!
Wég met de ongebruikte tegels!

TIP 3 Tegels verkleinen

Sommige tegels in het menu Start nemen onnodig veel ruimte in. De tegel Edge is bijvoorbeeld wel erg nadrukkelijk aanwezig. Om deze meer in lijn met de andere tegels te brengen klikt u er met de rechtermuisknop op om vervolgens in het contextmenu onder Formaat wijzigen voor Normaal te kiezen. Nog meer ruimte bespaart u met de optie Klein, maar het wordt dan wellicht wat erg priegelig.

Wijzig het formaat.
Wijzig het formaat.

Het boekje – prijs €9,95 – kan bij de uitgever besteld worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.