Verbeter je Adobe Creative Cloud Skills met de boeken van Classroom in a book

Er zijn verschillende manieren om Photoshop, Illustrator en InDesign te leren. Je kunt het doen met de hulpbestanden van de drie applicaties. Je kunt op internet gaan zoeken naar filmpjes waarin die apps worden uitgelegd. Of je gaat voor de boeken die Adobe zelf voor je heeft samengesteld: de serie Classroom in a book. Verbeter je Adobe Creative Cloud Skills met de boeken van Classroom in a book!

Korting op Classroom in a Book-boeken

Als je lid bent van Creative Cloud gebruik je ongetwijfeld Photoshop, Illustrator én InDesign. Maar ken je die applicaties een beetje, of gebruik je alleen de basisvaardigheden? Dan is het misschien tijd om je kennis van die drie applicaties bij te spijkeren. Dat kan heel makkelijk met de trainingen die Adobe voor je samengesteld heeft in de serie Classroom in a Book. Dat is de populairste serie van hands-on trainingsboeken voor Adobe Software. De serie biedt wat geen enkel ander boek of trainingsprogramma doet: een officiële training van Adobe, ontwikkeld met hulp van productexperts van Adobe.

Classroom in a book Illustrator

Op dit blog publiceerden we verschillende voorproefjes uit de drie boeken. Uit Classroom in a book Illustrator 2022 plaatsten we Afbeeldingsbestanden plaatsen in Illustrator over het gebruiken van bestanden uit Photoshop of andere applicaties met uitleg over het koppelen of plaatsen van een bestand. Een andere blogpost behandelt het kopiëren van tekengebieden tussen documenten in Illustrator. Door tekengebieden te kopiëren, is het gemakkelijk om inhoud in verschillende documenten opnieuw te gebruiken.

Classroom in a book Photoshop

Uit Classroom in a book Photoshop 2022 plaatsten we een blogpost over het omzetten van een Kleurenfoto naar zwart-wit, waarbij je een foto puur zwart-wit kunt maken of die een kleurtint kunt meegeven. Photoshop begon als applicatie voor het bewerken van je foto’s. Er is nu veel meer mogelijk, maar het bewerken van foto’s is nog steeds een belangrijk onderdeel in Photoshop. Daarover kun je lezen in de blogpost Een workflow voor foto’s in Photoshop. Vanaf de eerste versie kon je in Photoshop al werken met Maskers en Kanalen. Wil je daar echt goed mee kunnen werken dan is de introductie Maskers en kanalen in Photoshop een goede inleiding.

Classroom in a book InDesign

Uit Classroom in a book InDesign 2022 plaatsten we ook allerlei voorproefjes. Een voorbeeld daarvan is het gebruiken van de GPU-versnelling van je computer. Hoe stel je die het beste in? Een ander voorbeeld is de blogpost over het exporteren van een opmaak in InDesign naar een ePub-bestand. Over het invoeren en importeren van tekst kun je HIER lezen en over de manier waarop je een film toevoegt aan je InDesign-opmaak lees je HIER.

Dit alles zijn natuurlijk maar korte voorbeelden uit de drie Classroom in a book-boeken. De veel uitgebreidere lessen in de boeken maken een professionele Creative Cloud-gebruiker van je. Verbeter je Adobe Creative Cloud Skills met de boeken van Classroom in a book!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.