Adobe Photoshop Camera-app

Adobe Photoshop Camera-app: grappige foto’s voor Gen Zers

Photoshop-magie direct door de zoeker van je camera, zegt Adobe over de Adobe Photoshop Camera-app die ze deze week voor iOS en Android lanceerden. Wat je je bij die Photoshop-magie moet voorstellen? Veel filters die ze bij Adobe Lenses noemen. Geen Photoshop met lagen en mooie bewerkingsmogelijkheden. Een leuke app voor als je grappige foto’s wilt schieten voor Instagram of Facebook.

Niet voor mij?

Verwachtte je bij de Photoshop Camera App een camera-app voor je smartphone waarmee je mooie Raw-opnames kunt maken met speciale slimmigheidjes van Photoshop, dan kom je bedrogen uit. Het is een camera-app waarmee je vrolijke foto’s kunt maken met heel veel effecten. Ik lees de pers-info van Adobe over deze app en lees dat 56% van de Gen Zers sociale apps gebruiken om zich creatief uit te drukken. Gen Zers? Dat moet ik eerst opzoeken, misschien is die camera App helemaal niet voor mij bedoeld.

Zers!

Vier Lenses toegepast op Liam…

Ik zoek, ik vind. Gen Zers is de generatie die geboren is is tussen 1996-2010, een generatie die is opgegroeid met internet en sociale media. Die generatie probeert (nogmaals volgens Adobe) uit alle macht om het perfecte shot te schieten. En, zo zegt de persinfo van Adobe: Deze camera-app doet het werk voor je! Deze oude man voelt hem al aankomen: de Adobe PS Camera-app is niet voor het maken van een mooie foto, maar voor maken van een leuke foto. Met zogenaamde ‘Lenses’ kun je tijdens het schieten van je foto al meteen een effect aan de foto toevoegen.

Leuk en aardig voor een keertje

Een raket op de Binnenkadijk in Amsterdam!

Omdat hij op mijn Google Pixel 3A XL niet werkt, probeerde ik hem samen met mijn dochter van 31 (niet van de Gen Zers-generatie) uit op haar iPhone. Eh ja, grappig hoor, veel leuke effecten. Voor een keertje. Om de app nog interessanter voor de Gen Zersers te maken zijn er ook Billie Eilish-Lenses. Het is allemaal slim gedaan, de effecten zijn aardig, maar na een tijdje heb je het wel gezien. Leuk voor kinderen, gaf mijn dochter de doodskus voor de Adobe Photoshop Camera-app. Het heeft allemaal niks met Photoshop te maken. Als Gen Zers zich ooit aan Photoshop gaat wagen, dan vraagt die generatie zich af: waar zitten al die leuke Lenses in dat Photoshop?


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.