Affinity Photo op de iPad

Affinity Photo op de iPad

We schreven eerder al een aantal keren enthousiast over Affinity Photo, de Photoshopconcurrent voor een fractie van de prijs van Photoshop. Inmiddels draait Affinity Photo niet alleen meer op de Mac, maar ook al weer een tijdje op Windows. Nu is er ineens ook een versie voor de iPad.

Affinity Photo is een serieus alternatief voor Photoshop. Als je geen zin hebt in een Creative Cloud-lidmaatschap én je wilt één keer – weinig – betalen voor software, dan is Affinity Photo voor beeldbewerkers, illustratoren en fotograferen de software waar je mee aan het werk wilt. Het is niet alleen de prijs, het zijn de mogelijkheden van Affinity Photo die het zo interessant maken. Kijk HIER nog maar eens wat we over Affinity Photo op dit blog schreven.

Professionele app

Nu is er ineens een versie voor de iPad (2017) en natuurlijk de iPad’s Pro. Wat ze er zelf, in hun aankondigingen over zeggen is spectaculair. De iPad-versie is snel,het is speciaal ontwikkeld voor aanraakschermen, werkt met de Pencil voor de iPad Pro, de aanpassingen zijn niet-destructief, altijd terug te draaien dus. De app werkt met RAW, ondersteunt Photoshop-bestanden, je kunt werken met allerlei kleurruimten en je kunt met het werk op de iPad terug naar je Mac of Windows. Is het wat? De reputatie van de softwaremakers kennend, hoogstwaarschijnlijk wel. We hebben het nog niet geprobeerd, we komen er op terug. Lees er HIER meer over en HIER vind je de app in de store. Op dit moment is de app in de aanbieding voor €21,99.

Opgelet! • De versie die nu op de iTunesStore staat werkt alleen goed als je iPad op UK Engels staat. Heb je een andere taal, dan crashed de app.

Hieronder zie je hun introductiefilmpje:

Je zocht een alternatief voor Adobe Photoshop en vond Affinity Photo. Affinity Photo is hét betaalbare alternatief voor Photoshop en is beschikbaar voor zowel Mac als Windows. Met Affinity Photo bewerk je foto’s en maak je nieuwe ontwerpen met bekende gereedschappen in een herkenbare gebruikersomgeving. Tot nu toe was er geen boek waarin alle mogelijkheden van Affinity Photo worden behandeld. Dat boek heeft Bob Timroff nu geschreven: Zo werkt Affinity Photo. Affinity Photo heeft lagen, effecten en tal van andere geavanceerde zaken die in dit boek haarfijn uit de doeken worden gedaan. Het is tot en met 26 mei 2020 te bestellen voor een aantrekkelijke actieprijs: €20,99 in plaats van €24,99!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Een gedachte over “Affinity Photo op de iPad”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.