alternatieve toetsenborden in Android

Alternatieve toetsenborden in Android 11

Alternatieve toetsenborden in Android, voor sommigen zijn ze onmisbaar. We leggen hier uit hoe je zoiets regelt. Afkomstig uit mijn nieuwe boek Ontdek de Android Phone.

Is het standaard Android-toetsenbord dat de fabrikant met uw telefoon meelevert niet uw ding? Probeer dan een van de alternatieven in de Play Store. Open de Play Store op uw toestel en tik op het vergrootglas rechtsboven om een zoekopdracht uit te voeren en zoek naar keyboard. U kunt ook toetsenbord proberen, maar dat zal veel minder resultaten geven dan de Engelse term.

alternatieve toetsenborden in Android

Toetsenbord of niet? De zoekopdracht keyboard levert veel resultaten op, maar dat zijn lang niet allemaal toetsenborden. Er staan ook dingen tussen die ergens in hun beschrijving het woord keyboard hebben staan. Dat zijn er veel. Het is niet eenvoudig om tussen de waslijst van resultaten te ontdekken wat nu echt een toetsenbord is. Tip: komt keyboard in de titel voor en lijkt het pictogram op lettertoetsen of op een toetsenbord, dan zit u meestal wel safe.

SwiftKey

Om het u wat gemakkelijker te maken, volgt nu een bespreking van het populairste en veelbelovende toetsenbord SwiftKey. De standaardinstelling bij installatie is de qwerty-indeling. Maar het is dus gemakkelijk een azerty-indeling voor de Vlaamse lezers hier op in te stellen.

Gelooft u in waarzeggers? Zo niet, dan heeft SwiftKey zeker het potentieel u van mening te laten veranderen.

alternatieve toetsenborden in Android
Een buitenbeentje onder de toetsenborden. De tekst die u in het tekstvak ziet, is geschreven met gemiddeld slechts een à twee aanslagen per woord.

Terwijl u tikt en zelfs nog voor u nog maar een letter geschreven hebt, zal dit toetsenbord proberen te raden wat u wilt schrijven. In plaats van de klassieke suggestiebalk toont dit toetsenbord voorstellen van woorden die u meer dan waarschijnlijk wilde typen. En hoe meer u het gebruikt, hoe beter het wordt. De kunstmatige intelligentie van het programma kunt u ook linken aan uw Twitter-, Facebook-, Gmail- en sms-berichten. Op die manier leert de app uw eigen manier van communiceren en past het zich daaraan aan. Dit is echt demonstratiemateriaal waarmee u iedereen versteld doet staan van de kracht van uw Android-telefoon.

alternatieve toetsenborden in Android

Veeltikkers SwiftKey is het toetsenbord voor messaging-verslaafde personen die veelvuldig berichten de wereld in sturen. U zult er veel sneller en accurater mee tekst kunnen invoeren.

SwiftKey ondersteunt ook vegen om te typen en is gratis te downloaden in de Play Store.

alternatieve toetsenborden in Android

Activeren Vergeet vooral niet bij het installeren van een nieuw toetsenbord uit de Play Store dat u het ook moet activeren voordat u het kunt gebruiken. Druk in het startscherm op de menuknop, tik op Instellingen, Taal en invoer en selecteer uw nieuwe toetsenbord. Terwijl u daar bent, kunt u meteen ook de instellingen van uw nieuwe toetsenbord aanpassen.

Meer tips en trucs over Android? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Android-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Android Phone

Ontdek de Android Phone, 8e editieAndroid is Googles besturingssysteem voor smartphones. Meer dan tachtig procent van alle smartphones draait op Android. In het boek Ontdek de Android Phone, beschrijft Joris de Sutter wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van je smartphone volledig benut. Van het toetsenbord en de synchronisatie van gegevens in ‘the cloud’ tot het gebruik van apps (en de Play Store) en de bespreking van tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Phone te halen. Dit boek is bijgewerkt tot en met versie 11 van Android. Uit de inhoud:

  • Videolessen: gratis videolessen over de onderwerpen in dit boek.
  • Bekijk de video’s op je Android Phone in een handige app.
  • Web en e-mail: zo surf je met je smartphone op internet en verstuur en ontvang je sms’jes en e-mailberichten.
  • Telefoneren: lees alles over gesprekken voeren, oproepen ontvangen en meer.
  • Synchroniseren: je synchroniseert je contacten, agenda, bestanden en meer in the cloud.
  • Kaarten: oriënteer je met Google Maps of ga op reis met StreetView.
  • Muziek: beluister en beheer je muziekbibliotheek.
  • Foto’s, YouTube en video: geniet van foto’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • Apps en de Play Store: zo installeer en koop je apps online.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.