Android automatische app-updates

Android automatische app-updates op Chromebook

Je zou verwachten dat Android automatische app-updates ook op een Chromebook werken. Dat (b)lijkt toch niet altijd het geval.

De Android Play Store onder Chrome OS is ´t zelfde als die van het ‘echte’ Android. Althans, dat zou je denken. Toch zien we hier op de nog altijd hier staande Lenovo Chromebook een afwijkend gedrag. En dan meer specifiek betreffende de (verwachte) Android automatische app-updates. Dat gebeurt dus om de een of andere reden niet (of in ieder geval niet snel genoeg). Er zijn meer mensen die tegen hetzelfde euvel aanlopen, getuige deze discussie op Reddit. Kortom: het is zaak om op je Chromebook af en toe eens te kijken of er toevallig wat updates voor je Android-apps klaar staan.

Op naar de updates

Gelukkig werkt dat checken heel makkelijk! Start de Google Play Store en klik daarin op de knop met de drie horizontale streepjes linksboven in het venster. Klik in het geopende menu op Instellingen. Klik op Apps automatisch updaten en check of de optie Via elk netwerk is geselecteerd en klik op Gereed. Dan is in ieder geval je wens tot automatische updates alvast kenbaar gemaakt. Om te kijken of er desondanks nog updates klaar staan, klik je op de terug-pijl linksboven in het venster. Klik weer op de driestreepjes-knop en dan op Mijn apps en games. Klik nu op de knop Controleren op updates of – als dat al vanzelf gebeurde – op Alles updaten – als er een lijst te updaten apps klaar staat. In ons voorbeeld was dat een tamelijk indrukwekkende lijst in aantal, dus blijkbaar werkte de auto-update inderdaad niet.

Android automatische app-updates
Check zeker ook even of de automatische updates van Android-apps wel aan staan in de Play Store van je Chromebook!

Ook Linux-apps bijhouden

Het is niet onbelangrijk om je apps bij de tijd te houden. Denk aan bugfixes, gerepareerde veiligheidslekken en meer. Linux-apps op een Chromebook worden ook niet automatisch bijgehouden. Daarvoor moet je de app Software in de app-groep Linux-apps starten. Klik vervolgens op de tab Updates en dan op het verversknopje linksboven in het venster. Wacht even tot de controle is voltooid. Als er updates beschikbaar zijn, worden die getoond en kun je de updates uitvoeren.

Android automatische app-updates
Android automatische app-updates

Wil je meer weten over de Chromebook, Chrome OS, web-apps, Android-apps en veel meer? Dan is het boek Ontdek de Chromebook van Henk van de Kamer en Ronald Smit zeker de moeite waard. Chrome OS, waarvan een Chromebook gebruikmaakt, is een besturingssysteem gebaseerd op webtechnologie. Uit de omschrijving van het boek: ‘In dit boek laten we zien dat u met een Chromebook op de eerste rij zit. Ontdek de Chromebook brengt deskundig advies en eenvoudige, stapsgewijze kennis samen die je nodig hebt om het meeste uit je Chromebook te halen. Vanwege het webgebaseerde karakter wijkt het gebruik van een Chromebook en het Chrome OS nogal af van het gebruik van een traditionele notebook-pc en Microsoft Windows. Om het meeste uit een nieuwe Chromebook te halen, moet je vertrouwd raken met hoe cloud-computing werkt – evenals alle ins en outs van jouw nieuwe Chromebook. Je vindt dat allemaal in dit uiterst informatieve en praktische boek’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.