De nieuwe, verrassend geprijsde iPad

Apple presenteert goedkoopste nieuwe iPad ooit

Apple presenteerde vandaag zonder tamtam een verrassende nieuwe iPad. Verrassend in alle opzichten, en zeker als je naar het prijskaartje kijkt.

Het rommelde aan geruchten de afgelopen weken en maanden. Er zou alweer een nieuwe iPad Pro op stapel staan, een 10,x-inch tablet uit de stallen van Apple werd ook mogelijk geacht en wat al niet meer. Alle tech-helderzienden bleken vandaag de plank faliekant mis te hebben geslagen. Want de IT-reus uit Cupertino presenteerde vandaag de nieuwe9,7 inch iPad. Deze keer geen toevoeging, gewoon ‘iPad’ en verder niks. Daarmee is de iPad Air-serie definitief verleden tijd. En je zou ook wel gek zijn om daar nog in te investeren want de nieuwe iPad gaat voor slechts €409 (32 GB) of €509 (128 GB) over de toonbank. Deze voorbeelden betreffen overigens de wifi-only exemplaren.

A9

Het kloppend hart van de nieuwe iPad is de A9 SoC (System on a Chip, ofwel een processor met alle bijbehorende overige onderdelen op één chip). Het is opvallend dat Apple gekozen heeft voor de net alweer wat oudere A9, de iPhone 7 bevat immers de snellere A10. Blijkbaar wordt deze gereserveerd voor een mogelijk in het vat zittende iPad Pro upgrade later dit jaar. Of deze wordt simpelweg overgeslagen voor die serie; de verwachting is dat er in het najaar een nieuwe iPhone uit gaat komen. Daar zal ongetwijfeld ook een nieuwere processor in zitten. En die kan dan mooi toegepast worden in een eventueel nieuw te verschijnen iPad Pro. Qua camera heeft Apple gekozen voor een 8 Megapixel camera aan de achterkant en een 1,2 Megapixel exemplaar aan de voorkant. Dat is allemaal net wat minder dan de camera’s uit de iPad Pro 9,7 inch, maar nog altijd zeer bruikbaar.

Sla je slag

Als je altijd al een iPad wilde hebben, maar de prijs toch wat te hoog gegrepen was is dit hét moment om toe te slaan. Alle features die je mag verwachten van deze tablet zijn aanwezig, inclusief een prachtig retina-beeldscherm en multitasking-mogelijkheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.