Beschermhoesjes van Otterbox (bron afbeelding: https://www.otterbox.ie/)

Bescherm je smartphone

Aan de betere smartphones hangt veelal een prijskaartje van vele honderden Euro’s. En je wordt er ook nog eens geacht lang mee te doen. Tijd voor bescherming dus!

Veel smartphones die je bij een abonnement van je provider ‘krijgt’ (feitelijk een vorm van afbetaling natuurlijk) moeten twee jaar mee gaan. Ook als je een duur toestel los koopt wil je waarschijnlijk dat het ding langer dan één jaar meegaat. Probleem is dat al die hippe iPhones, Galaxy’s en meer er vooral hip uitzien. Je moet ze niet laten vallen en je moet er ook niet achteloos op gaan zitten met het ding in je achterzak. Het is dan ook niet onverstandig om een smartphone-hoesje te kopen. De beste exemplaren zijn de extra verstevigde voor outdoor gebruik. Ze worden geleverd door onder meer Griffin en Otterbox. Zelf heeft ondergetekende alweer wat jaren ervaring met de Survivor van Griffin. Hij maakt een iPad zonder meer valbestendig dankzij een stevige rubberen rand. Ook de Survivor voor de iPhone is oersterk. Toch wordt het nu een Otterbox voor een iPhone 6s.

Fotografie

Het voordeel van de Griffin Survivor voor de iPhone 6s is dat deze volledig is afgesloten. Voor het scherm zit een screencover, maar ook alle connectors zijn verstopt achter rubberen klepjes. Zelfs de camera is verborgen achter een transparant stukje plastic. En daar zit hem eigenlijk ook het probleem. Als je echt mooie smartphone-foto’s wil maken is dat niet handig. Dat plastic zorgt bij fel licht of lichtpunten (denk aan lampen in de avond) namelijk altijd voor wat reflecties. Kan soms aardig zijn, maar vaak niet. Ook schoonhouden is een kwestie van erg voorzichtig zijn, een krasje is zo gemaakt. Voor iedereen die z’n telefoon optimaal wil beschermen is de Griffin zonder meer aanbevelenswaardig, maar voor serieuze smartphone-fotografen is even verder kijken niet onverstandig.

Zonder plastic

Otterbox levert namelijk óók van die oersterke behuizingen. Met één verschil: de camera is niet afgedekt door een plastic plaatje. Omdat de lens en flits vrij diep in de huls liggen is de kans op beschadiging nihil. Bedenk ook dat het glas van de iPhone-lens veel krasbestendiger is dan welk plastic ook. Nu maar eens kijken hoe lang de Otterbox meegaat, als ie straks in de brievenbus valt.

Levensduur

Er kleeft namelijk een klein maar onvermijdelijk nadeel aan dit soort ‘rugged’ hoezen. Al die mooie rubberen klepjes zorgen dat het stof en waterspatten buiten de deur blijven. Maar tegelijkertijd zijn dat ook meteen de zwakke punten. De ervaring leert dat bij intensief gebruik deze onderdeeltjes uiteindelijk af zullen scheuren. Logisch, want het gebruikte materiaal is flexibel, het heeft ook een grens wat aantal keren buigen betreft. Meestal treden de eerste scheuren rondom de klepjes na iets van een klein jaar op. En dan kan het snel gaan. Zonde natuurlijk, want heel goedkoop zijn deze accessoires niet. Maar nog altijd veel goedkoper dan een nieuwe smartphone. Zie het maar als een soort verzekering. In ieder geval komt de smartphone er na een jaar of langer net zo uit alsof ie nieuw uit de verpakking komt. En dát is ook uit ervaring gesproken. Vallen en stoten: who cares.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.