Deze bril blokkeert opdringerige billboards met bewegend beeld

Billboard blokkerende bril

U kent ze vast wel: die opdringerige digitale billboards die door het bewegende beeld wel heel erg afleidend zijn. Is een oplossing voor in de vorm van een kiene zonnebril.

Een toch wel opvallend bericht op de website van De Telegraaf: de in Los Angeles werkende Scott Blew heeft een bril uitgevonden die digitale billboards op zwart zet. De truc werkt bij zowel LCD- als LED-schermen. Tegelijkertijd moet het beeld van bijvoorbeeld je smartphone wel gewoon zichtbaar blijven, mits dat een OLED-exemplaar is. De demofilmpjes (animated gif’s eigenlijk) op de Kickstarter-site laten het wonderlijke effect van de bril in actie zien. Het ontwerp van de bril is overigens gebaseerd op de cultfilm THEY LIVE uit 1988. Zo blijkt maar weer eens dat zelfs de wildste fantasieën door de technische vooruitgang mogelijk gemaakt worden. Eindelijk een spamfilter voor real-life.

Privacyfilm

Als basismateriaal voor de blokkerende brillen is gebruik gemaakt van een film die eigenlijk ontworpen om de privacy in kantoorruimten te garanderen. Door de film op een raam te plakken zie je wel gewoon de mensen die aan het werk zijn, maar blijft de informatie op hun beeldschermen verborgen. Dat werkt natuurlijk een stuk ‘opener’ dan gordijnen of afplakken met materiaal dat helemaal niks laat zien. Scott Blew vroeg eens een stukje van het materiaal aan en zag dat dit inderdaad prima werkte. Ook als het gewoon voor z’n ogen hield. En dan is het idee voor een blokkerende bril natuurlijk snel geboren. Overigens: de bril fungeert ook nog eens als een gewone zonnebril, dus je kunt er alle kanten mee op.

Die bril gaat er komen

Op dit moment verkeert het project zoals gezegd nog in Kickstarter-fase. Maar dat die bril er gewoon gaat komen staat wel vast inmiddels. Er was namelijk $25000 nodig om het project succesvol te laten zijn; inmiddels staat de teller op meer dan $121.000 dollar and counting.

Lees eens een boekEen boek. De ideale oplossing als u zich even terug wilt trekken uit de wereld om u heen. Lekker lezen zonder billboards en andere ellende. Check Van Duuren Media eens, alwaar u een uitgebreide collectie boeken vindt die ook met de blokkerende bril nog prima leesbaar zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.