Color Grading in Lightroom

Color Grading in Lightroom

Over Lightroom valt eigenlijk altijd wel wat te vertellen. Met Lightroom is zoveel mogelijk, je kunt denken dat je veel weet, maar er is altijd wel weer wat nieuws te leren. Bijvoorbeeld snel en handig een sepiatint aan je foto toevoegen. Of – in een toekomstige versie van LIghtroom – Color Grading in Lightroom.

Sepia in Lightroom Classic

Neem het maken van een sepia-getinte foto, of een cyanotype. Collega Pieter Dhaeze (eoszine.nl) laat in een filmpje een paar simpele trucs zien waarmee je een zwart-wit foto van kleurtinten kan voorzien:

Color Grading in Lightroom

Op tv en in de bioscoop zie je films en series met van die typische kleuren die de film of serie een bepaalde sfeer, een bepaalde uitstraling geven. In een toekomstige versie van Lightroom kun je je foto’s met het nieuwe Color Grading-gereedschap ook die filmische uitstraling geven:

Wanneer die nieuwe versie met dit gereedschap komt? Hopelijk na Adobe Max, eind oktober, waar Adobe altijd allerlei nieuws laat zien…

Meer tips over Lightroom vind je HIER.

Meer over Lightroom Classic leren? Bij Van Duuren Media zijn er verschillende boeken die Lightroom Classic behandelen. Ontdek Lightroom Classic van Pieter Dhaeze en Hans Frederiks, de boeken van Scott Kelby over Lightroom of Photoshop en Lightroom Classic voor fotografen Classroom in a book van Adobe. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.