ComputerCreatief één jaar!

276 blogposts, 365 dagen en 35.617 bezoekers: het ComputerCreatief-blog bestaat één jaar. De statistieken die de Jetpack-WordPress-plug-in heeft verzameld geven interessante informatie. Je kunt er in zien naar welke informatie dit jaar werd gezocht: Windows 10, de nieuwe applicaties in Windows 10 zoals Foto’s en het nieuwe Google Foto’s. De meeste lezers vinden het blog omdat ze op zoek zijn naar specifieke oplossingen voor een probleem. Die oplossingen probeert ComputerCreatief te bieden.

In ‘Over dit blog’ vertelden we 16 juli 2015 waarover we op dit blog wilden schrijven: ‘Je vindt er dagelijks actueel nieuws, nieuws over de laatste versies van software, over de nieuwste camera’s, over nieuwe versies van besturingssystemen als Windows of Mac OSX, iOS, Android. Je krijgt tips en leert trucs over Photoshop, Lightroom en al die andere applicaties uit de Creative Cloud en je leert beter fotograferen aan de hand van tutorials van de auteurs van de boeken van Van Duuren Media. Ook zijn er van tijd tot tijd interviews met de makers van die software en hardware en de schrijvers van de boeken.’ Op nieuws over camera’s na schreven we bijna over alles wat we beloofden. Dagelijks actueel nieuws? Mwah. Natuurlijk schrijven we over een nieuwe versie van Photoshop, Lightroom of Windows 10, maar de lezers van dit blog vinden de tips en trucs, de oplossingen voor problemen, de tutorials over software het meest interessant.

Meest gelezen

De blogpost Werken met de app Foto’s in Windows 10 is het afgelopen jaar het meest gelezen. Een goed tweede was Google Foto’s: gezichtsherkenning aanzetten.  29 juli vorig jaar kwam Windows 10 beschikbaar en de informatie van bijvoorbeeld Ronald Smit over Windows 10, de lessen uit de boeken over Windows 10 (bijvoorbeeld Het Complete Boek Windows 10) werden en worden veel gelezen. Mei vorig jaar werd Google Photos (Foto’s) aangekondigd, alleraardigste software voor het opslaan, bewerken en delen van je foto’s. Bijna elke maand is er wel wat nieuws te schrijven of uit te leggen over Google Foto’s. De artikelen en tips over Pinnacle Studio stonden ook in de top-10 van best gelezen posts.

Informatie zoeken en weer delen

Ik kocht afgelopen jaar een Windows laptop, na jaren alleen op de Mac te hebben gewerkt. Een spannende stap. Ik wilde die nieuwe Windows-machine om een beetje snel met mijn foto’s in de weer te kunnen, maar ook om over Windows 10 te kunnen schrijven. Problemen genoeg met deze nieuwe laptop, met drivers zus en updates zo. Ik realiseerde me weer eens dat er op het web altijd wel mensen waren die hetzelfde probleem als jij hebben of hebben gehad en dat er meestal wel ergens een oplossing voor zo’n probleem te vinden is. Aan ons de taak die oplossingen te vinden, te proberen en ze aan de lezers door te geven. Zo ontstond bijvoorbeeld de veel gelezen blogpost over het aanzetten van de gezichtsherkenning in Google Foto’s. Die gezichtsherkenning staat hier in Europa uit, omdat het niet strookt met de Europese privacyregels. Er zijn in ieder geval veel mensen in Nederland die de gezichtsherkenning wel willen kunnen gebruiken. Ik was er in ieder geval één van en dan zoeken we uit hoe je dat moet doen. Zo ontstaat een dergelijke tutorial.

Kennis  vinden en delen, daar gaat het bij dit blog om!

En doordat ik zoveel boeken van Van Duuren over Windows las en er uit kon publiceren leerde ik over back-ups maken in Windows, het maken en gebruiken van een herstelpunt, onderwerpen waarin ik me met mijn Dell ineens in moest verdiepen. Kennis  vinden en delen, daar gaat het bij dit blog om.

Het nieuwe jaar

Met die info, tips & trucs, en tutorials over Windows 10 – waarvan op 2 augustus de verjaardagsupdate verschijnt – gaan we komend jaar natuurlijk door. Er komen meer schrijvers op het blog: de auteurs van Van Duuren Media die hun specifieke kennis met jou willen delen. Met nieuwe versies van Android (Nougat), MacOS (Sierra), iOS en Windows 10 en updates van software op het gebied van beeldbewerking en/of video-bewerking valt er komend jaar genoeg informatie te posten. We zijn er klaar voor.

Zijn er onderwerpen waar jij over zou willen lezen? Laat het ons weten door een reactie te geven of door me te mailen: hans@computercreatief.nl.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

11 gedachten over “ComputerCreatief één jaar!”

 1. Én opa zijn én een jaar lang zo’n informatief blog bijhouden, dat is een prestatie van formaat! Congrats, Hans! En keep up the good work, op alle vlakken 🙂

  Groetjes,
  Magda – booxalive.nl

 2. Wie zei daar dat je een oude hond geen nieuwe trucjes kunt leren?
  Wie zei daar oude hond?
  Jonge hond zul je bedoelen!
  Om de Volkskrant-leuze ‘Blijf Vragen’ te parafraseren:
  Blijf Bijten!

 3. great going Hans you really found something to byte into, sorry cant help it. what will be hot in a years time visual pcs tablets?just click your fingers or does it exit already?? keep trucking dude.
  mark & kim

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.