Rhonna voor iOS en Android

Creatief met Rhonna voor iOS en Android

Soms loop je van die alleraardigste apps tegen het lijf waar je leuke dingen mee kunt doen. Rhonna voor iOS en Android is er zo eentje. Voeg tekst, plaatjes en andere zaken toe aan foto’s.

Soms wil je even snel een tekst toevoegen aan een foto. Of een soort van pamfletje maken voor een of andere gelegenheid. En natuurlijk zijn er de immer populaire memes om op social media te delen. Je kunt natuurlijk tekst toevoegen met elke zichzelf respecterende fotobewerker. En ook graphics. Maar dan moet je zelf van nul af aan aan de slag. Prima als je daar de kennis en tijd voor hebt, minder geslaagd als dat niet het geval is. In die gevallen komt de app Rhonna voor iOS en Android uitstekend van pas. Gemaakt door een grafische ontwerper – Rhonna – beschikt het over een scala aan voorgebakken artistieke teksten en teksten plus plaatjes. Allemaal naar wens aanpasbaar. Daarnaast voeg je eenvoudig kaders toe en is zelfs gedacht aan fotofilters. Kortom: een zeer complete app die al heel lang meedraait en regelmatig van updates voorzien wordt.

Artistieke tekst erbij

Rhonna voor iOS en Android is een app waarbij je niet heel veel hoeft na te denken. We kijken nu even naar de iOS-versie, die voor Android zal ongetwijfeld min of meer ‘t zelfde werken. Om een bestaande foto van de filmrol te openen tik je op de rozerode fotoknop onder in beeld. Kies onder Recent een foto om daarna een beeldverhouding te selecteren. Tik dan op het vinkje rechtsboven in beeld. Om tekst toe te voegen tik je op de T linksboven. Kies een van de lettertypen(sets) en pas de standaardteksten middels een dubbeltik op elk element aan. Voor sommige lettertypenpakketten moet je een in-app-aankoop doen; de prijzen vallen erg mee. Door op de streepjesknop rechtsboven in beeld te tikken opent een menu waarmee je de tekst kunt finetunen. Denk aan het toevoegen van schaduw, omlijning en meer. Tik op Done als je tekst klaar is.

Grafische elementen en kaders

In een deel van de gevallen volstaat het om alleen een tekst toe te voegen aan een foto. In andere gevallen wil je wellicht net iets creatievers aan de slag. Tik dan op de knop rechts van de T en kies een van de vele voorgebakken grafische elementen om toe te voegen. Ook nu kun je via de streepjesknop weer allerlei effecten toevoegen. Die streepjesknop krijgt na een tik op Done een iets andere functie, namelijk die van de weg naar nog meer opties. Tik er op en kies vervolgens eens voor FRAMES. Vervolgens opent een galerij met een scala aan randen, selecteer iets van je gading en tik op Done. Verschuif dan eventueel de diverse al eerder toegevoegde elementen om het geheel mooi passend te maken. Tik weer op Done als je klaar bent. De foto kan nu geëxporteerd worden naar (bijvoorbeeld) de filmrol. Tik daarvoor weer op de streepjesknop en vervolgens op Share. Voor de hoogste kwaliteit kies je nu hi-res. Na een tik op Bewaar afbeelding is de foto terug te vinden op de filmrol van je apparaat.

Rhonna voor iOS en Android
Je kunt heel snel creatieve resultaten behalen met Rhonna

Veelzijdig

Rhonna voor iOS en Android biedt – hoewel in essentie eenvoudig van opzet qua bediening – een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Je kunt er alle kanten mee op en de app is behalve voor het maken van pakkende social media-plaatjes ook best geschikt om een mooi promokaartje voor je bedrijf of iets dergelijks mee te maken. Je betaalt voor Rhonna maar €2,29, dus daar hoef je het alvast niet om te laten.

Rhonna voor iOS en AndroidVerder geldt natuurlijk ook bij deze app wederom dat de basis gevormd wordt door een pakkende foto. En hoe je die maakt, lees je bijvoorbeeld in het Handboek Beter fotograferen, 3e editie, Alles over compositie, standpunt en meer door Pieter Dhaeze en Johan van de Watering. Ervaring, talent en inspiratie zijn onmisbare elementen om een onderscheidende foto te kunnen maken. Hoewel deze drie niet altijd op topniveau aanwezig zijn, kan iedereen betere foto’s maken. U moet weten welke facetten een rol spelen bij het maken van wat ‘men’ een mooie foto noemt. De auteurs hebben deze aspecten in dit boek ontrafeld en gestructureerd in tien aandachtspunten. Houd hieraan vast om elke opname tot een goede foto te maken en de kans op een winner te verhogen. Veel fotoplezier.

Meer tips en trucs leren over iOS? Daar hebben we op dit blog DEZE speciale pagina voor!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

5 gedachten over “Creatief met Rhonna voor iOS en Android”

  1. “ook best geschikt om een mooi promokaartje voor je bedrijf of iets dergelijks mee te maken..” – Rhonna meldt uitdrukkelijk alleen voor persoonlijk gebruik. Voor commerciele doeleinden levert ze tegen betaling templates.

  2. Onder iOS heette ie na installatie gewoon Rhonna. Maar het gaat dus – om helemaal correct te zijn om Rhonna Designs 🙂 Verder geldt dat je inderdaad in-app aankopen doen voor templatesets, zijn zeer betaalbaar overigens!

  3. Ok, bedankt! Ik heb inderdaad een iPhone en dan kan je kiezen uit drie apps van 2,99 per stuk, of alle drie tegelijk aankopen voor 5,99. Mijn vermoeden was juist, Designs dus. Ik ga naar de Appstore nu haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.