De beste smartphonecamera’s voor Android

De Camera. Opnieuw bedacht. Zo kondigt Samsung de nieuwe Galaxy S9 aan, die op 25 februari gepresenteerd wordt. Waarom wil je eigenlijk een nieuw mobieltje? Wat mij betreft gaat het niet om een nog scherper scherm, helemaal geen randen meer of een nog iets snellere performance. Ik wil een steeds betere en slimmere camera. Wat die nieuw uitgevonden Galaxy 9-camera gaat brengen weten we nog niet. De geruchten gaan over een verstelbaar diafragma. Kan je niet wachten op die Galaxy S9? Geen probleem, er zijn op dit moment genoeg mobieltjes met hele goede smartphonecamera’s voor Android. Hier zijn drie van de beste smartphonecamera’s voor Android.

Pixel 2

Neem de Pixel 2 of de Pixel 2 XL. Als je de beste en slimste camera van dit moment wilt hebben dan zijn dat wel de camera’s van de Google Pixel 2’s. De camera en camera-software in die twee telefoons zijn hetzelfde. De camera heeft één 12,2MP sensor, met OIS en EIS (optische én elektronische beeldstabilisatie) én machine learning en kunstmatige intelligentie. Het geheel zorgt voor uitzonderlijke prestaties, ook bij slecht en moeilijk licht. Geen dubbele camera’s dus op deze mobieltjes, maar Google lost dat op met hun slimme software en extra chip, de Visual Core Chip. Wat is er niet leuk aan deze mobieltjes? Dat ze niet officieel leverbaar zijn in Nederland en België. Als je Duitsland of Engeland bezoekt kun je ze daar wel kopen. In Nederland zijn ze on-officieel verkrijgbaar, maar dan betaal je wel de hoofdprijs. HIER lees je bij Tweakers waar je ze in Nederland kunt vinden. Bij dpreview is er nog geen officiële bespreking maar je kunt er al wel resultaten van de camera bekijken.

Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 heeft wel twee camera’s achterop, allebei met OIS. De ene camera heeft een groothoeklens, de andere een telelens, met 2 x optische zoom. Met die twee verschillende lenzen kun je van die mooie vage achtergronden creëren bij portretfoto’s. Voor deze smartphone moet je een liefhebber zijn van grote mobieltjes en van de Galaxy Note-serie met een pen. Ze zijn daarbij niet goedkoop. Voor 64MB telefoon betaal je nu een stevige 800 euro. Tweakers pricewatch vind je HIER, een bespreking van de camera’s vind je HIER.

Huawei Mate 10 Pro Dual Sim

Vanaf de Huawei P9 ging Huawei wat betreft de camera’s en camera-software een samenwerking aan met Leica. De samenwerking zette door op de Mate 9 en nu dus ook op de Huawei Mate 10. Deze Huawei-mobieltjes hebben twee camera’s aan de achterkant: een voor kleur (12MP) en een voor zwart-wit (20MP). Dankzij die zwart-wit-sensor kun je samen met de RGB-sensor ook zo’n mooie vage achtergrond voor portretten creëren. Met de camera’s kun je 2 x inzoomen en de camera-software kun je ook volledig handmatig instellen. De zwart-wit resultaten zijn ook erg mooi. Wat is er niet leuk aan dit deze telefoon? Weinig, misschien is dit geen mobieltje voor je als je niet houdt van een grote telefoon. Een bespreking bij dpreview vind je HIER, de tweakers pricewatch vind je HIER.

Wat kan de Samsung Galaxy S9 nog aan deze camera’s toevoegen? We moeten wachten tot 25 februari. Heb je geen zin in wachten? Met bovenstaande camera’s kun je heel mooie foto’s maken. Staar je niet blind op het nieuwste en duurste. Waarschijnlijk kun je uit je huidige smartphonecamera al meer halen dan je denkt. Met een beetje nabewerking kun je je foto’s razendsnel op je telefoon opknappen en met je vrienden en familie en op Instagram delen. Foto’s verbeter je snel met Google Foto’s of Snapseed. Hoe je meer uit je smartphonecamera kunt halen lees je bijvoorbeeld in dit boek: Beter fotograferen met je smartphone. Bestel het boek bij de uitgever voor toegang tot de webversie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.