De maanden van de fotografie bij Van Duuren Media

Niet alleen bij Computer Creatief is het de maand van de fotografie, dat is het ook bij Van Duuren Media. Eén Maand? Twee maanden, beter gezegd! Tot en met 30 april 2019 is er een vijftal boeken te koop voor een speciale actieprijs…

Photoshop tools

Wil je Photoshop beter leren kennen? In het boek Photoshop Tools voor fotografen deelt fotograaf en auteur Glyn Dewis Photoshop op in drie hoofdfuncties: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. Steeds weer zag hij dat zodra gebruikers deze drie gereedschappen echt begrijpen, er niets is dat ze ervan weerhoudt om in Photoshop te verwezenlijken wat ze willen realiseren. Dit boek is speciaal geschreven voor fotografen met weinig kennis van Photoshop. Een bespreking van dit boek vind je HIER. Tot en met 30-4-2019 is het boek te bestellen voor een actieprijs van €29,99 (€5,- korting!).

Landschap en architectuur

Je ziet een prachtige foto van een adembenemende zonsopkomst of van een indrukwekkend gebouw gemaakt door een professionele fotograaf. In alle ‘eenvoud’ van deze onderwerpen zou je kunnen denken: dat kan ik ook. En dat is zo, je kunt dat ook. Maar dan moet je wel op hetzelfde moment, met hetzelfde gereedschap, op dezelfde plaats, met dezelfde kennis en dezelfde voorbereiding de ontspanner van je camera indrukken. In het boek Focus op Fotografie: Landschap en architectuur van Bas Meelker en Pieter Dhaeze leer je alles over gereedschap, instellingen, techniek, compositie, fotobewerking en fotomontage) om je te helpen met ‘voorbedachten rade’ die foto te maken die je wilt maken. Tot en met 30-4-2019 is het boek te bestellen voor een actieprijs van €29,99 (€3,- korting!).

Hee Scott Kelby! Hoe doe je dat in Photoshop?

Dankzij het populaire Creative Cloud-fotografielidmaatschap van Adobe kunnen fotografen de kracht van Lightroom verder uitbreiden door gebruik te maken van Photoshop, om daar dingen te doen die in Lightroom niet mogelijk zijn of die in Photoshop sneller of beter gaan. Omdat Photoshop zoveel mogelijkheden heeft, is het vaak moeilijk om de juiste functie te vinden. Het zal vaak gebeuren dat je iets in Photoshop wilt doen, maar dat het omdat de gezochte functie ergens diep verborgen zit, je niet lukt. Vraag Scott Kelby waar die functie zit! Precies daarvoor is Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop? geschreven: om je snel naar de juiste techniek, instelling, menuopdracht of informatie te loodsen die je nodig hebt.  Meer tips van Scott Kelby vind je HIER. Tot en met 30-4-2019 is het boek te bestellen voor een actieprijs van €20,- (€9,95 korting!).

Modelfotografie

Het Handboek Modelfotografie is geschreven door de wereldberoemde fotograaf en trainer op het gebied van modelfotografie, Frank Doorhof. Hij neemt je mee achter de schermen en ontrafelt alle geheimen van een succesvolle modelfotografieworkflow. Hoe vind je modellen en fraaie locaties? Hoe ga je met achtergronden om? Hij gaat uitgebreid in op de belichting en lichtopstellingen die zijn werk befaamd hebben gemaakt. Daarnaast behandelt hij andere belangrijke – maar vaak vergeten – zaken zoals de kalibratie van je monitor, hoe je een kleurenkaart gebruikt en waarom en hoe je een lichtmeter moet gebruiken om consistente en reproduceerbare belichting voor elke fotoshoot te krijgen. Tot en met 30-4-2019 is het boek te bestellen voor een actieprijs van €35,99 (€6,- korting!).

Sportfotografie

De perfecte sportfoto maak je niet zomaar eventjes uit – letterlijk – de losse pols. Dat vraagt kennis, ervaring en inspiratie. Het Handboek Sportfotografie helpt je daarbij op weg van A tot Z, zodat je de volgende keer goed beslagen ten ijs komt met de juiste mix van gereedschap, instellingen, standpunt, timing en niet te vergeten inspiratie. Want dat laatste is in dit boek ook ruim vertegenwoordigd met werkelijk adembenemende en spectaculaire sportfoto’s van topfotograaf Pim Ras. Met de kennis uit dit handboek kom je thuis met een geslaagde foto van dat prachtige doelpunt of van die trotse blik bij het afzwemmen van je dochter. Een interview met Pieter Dhaeze over dit boek lees je HIER. Tot en met 30-4-2019 is het boek te bestellen voor een actieprijs van €31,99 (€5,- korting!).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.