De nieuwe iPhones: awesome en stunning!

Awesome! Stunning! Most powerfull! Magical Day! The largest! The smartest! Incredibly awesome! Better than ever! So cool… Moet ik nog meer zeggen? Phil Schiller verwoordde het op deze manier tijdens de presentatie van de nieuwe horloges en mobielen in dit soort superlatieven, waarbij ‘awesome’ misschien nog wel het meest werd gebruikt. Ga jij nu meteen naar de Apple Store voor een van de nieuwe iPhones?

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: gisteravond presenteerde Apple zijn nieuwe horloges en iPhones. Mooi, zo’n horloge, maar als de batterijduur maar 18 uur is, dan hoef ik er geen. Jij wel? Even goede vrienden. Het zijn mooie hebbedingen. Misschien zou ik er een kopen als ik regelmatig een ECG van mijn hart zou willen maken. Mijn arts ziet me al aankomen. Daar heb je die hypogonder weer! ‘Nee, meneer Frederiks, u heeft écht niets aan uw hart!’ Maar, maar… mijn Apple Horloge zegt van wel!

The smartest!

De nieuwe iPhones, de XS, XS Max en XR, zijn awesome, cool en The Smartest. Het zijn de opvolgers van de iPhone X en hebben dus alledrie gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen. Ze zijn voorzien van een nieuwe, snellere processor, de A12 Bionic. Kunnen ze ook meer dan de iPhone X? Qua nieuwe mogelijkheden is er niet zoveel te vertellen. Er zijn voornamelijk verbeteringen. Sneller en slimmer, dankzij die nieuwe processor. De camera’s van de XS en XS Max zijn verbeterd. Ze hebben nieuwe sensors, de zoomlens is iets lichtsterker. De manier waarop je HDR-foto’s maakt is slimmer.

Bokeh

Mooi! Achteraf de achtergrondscherpte aanpassen.

Het magische woord tijdens het verhaal over de nieuwe camera’s was bokeh. Je weet wel, bokeh: die mooie vage achtergronden bij scherpe voorgronden. Met de nieuwe camera-hard- en software kan je nu de achtergrond(on)scherpte achteraf aanpassen. Wonderschoon, en dat meen ik zonder sarcasme. Het zijn écht mooie smartphones. Overigens ga ik er geen een kopen. Ik heb net een nieuw mobieltje, de Nokia 7 Plus, die deze week een laatste bèta van Android Pie kreeg. Ik kocht hem bij verlenging van mijn abonnement voor €250,-. Een koopje vergeleken met de XS en XS Max, die qua prijs beginnen op €1159,- en €1259,-.

Prijzig…

Ga jij er een kopen? Misschien moet je dan eerst de blogpost Should you upgrade to Apple’s iPhone XS or XR lezen. Het ligt er maar wat je nu hebt. Als je een iPhone X hebt? Die heb je nog geen jaar…. Heb je een iPhone 7 Plus? Dan is de gewone XS misschien wat. Nu ja, lees dat stuk, voordat je een nieuwe iPhone koopt. Een ander leuk stuk is The 7 most egregious fibs Apple told about the iPhone XS camera. Is de camera zoveel beter dan die van de ‘oude’ iPhone X? Is er een 2 x snellere sensor? Leuk stuk om te lezen. Bij DPReview kun je alles lezen over die nieuwe camera’s. Ga je een van die nieuwe iPhones kopen? Veel plezier met een half uur meer batterij-power!

Misschien heb je al een iPhone 8 Plus of een iPhone X. Misschien heb je een nog wat oudere iPhone. Die mobieltjes hebben ook uitstekende camera’s. Wil je je meer uit die camera’s halen?Mooiere foto’s maken? Lees dan Zo werkt Apple Foto’s van Bob Timroff. Een bespreking van dat boek vind je HIER.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.