ON1 en Luminar

Deze herfst: nieuwe versies van ON1 en Luminar – 2

Nog een keer over die nieuwe versies van ON1 en Luminar. Er wordt steeds meer bekend over die nieuwe versies. Vanaf vandaag kun je bijvoorbeeld – als publieke beta – kennis maken met die nieuwe versie van ON1: ON1 Photo Raw 2020.

ON1 Photo Raw 2020

ON1 en Luminar
Ook ON1 heeft mogelijkheden om een portretfoto aan te passen.

Wil je wel eens zien wat die nieuwe versie van ON1 inhoudt, dan kun ook jij meedoen aan die publieke beta-versie. Wat zijn die vernieuwingen en verbeteringen vergeleken met de vorige versie? Bij ON1 zeggen ze het volgende:
De snelheid van verwerken van je foto’s is enorm verbeterd. Je Raw-bestanden gaan twee keer sneller open, je kunt met een penseel zonder haperen schilderen en de applicatie opent Photoshop-bestanden 3 keer sneller. Deze versie van ON1 heeft ondersteuning voor meer dan 800 camera’s en hun Raw-omzettingen zijn state-of-the-art. En de nieuwe ON1 werkt met kunstmatige intelligentie met AI Match en AI Auto.
Of het allemaal zo mooi werkt als beloofd kun je zelf testen door die nieuwe beta te downloaden. HIER vind je alle info.

Luminar 4

De portretverbeteraars in actie: AI Skin Enhancer en Portrait Enhancer.

We schreven al dat Luminar 4 een slim Sky Replacement-filter krijgt. Met dat filter kun je razendsnel een nieuwe lucht in je foto zetten, waarbij de sfeer van de lucht ook de rest van de foto aanpast. Langzaam worden er steeds meer vernieuwingen van Luminar 4 onthuld. Als je portretfotograaf bent, of vaak ook portretten schiet, zijn de twee slimme portret-filters interessant: AI Skin Enhancer en Portrait Enhancer. Met Skin Enhancer kun je met één schuifregelaar op natuurlijke wijze de huid verbeteren. De huid wordt met die Skin Enhancer niet zo plastic zoals je vaak ziet, maar heel natuurlijk. Met de Portrait Enhancer kun je bijvoorbeeld ogen en lippen meer accent geven. Collega Piet van den Eynde heeft er een mooie demo van, die je HIER kunt bekijken.

ON1 en Luminar timmeren met hun nieuwe versies flink aan de weg. Welke van die vernieuwde versies het meest interessant is? Dat wordt afwachten als we de definitieve versie in handen hebben…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.