Dotan maakt het wel heel bont qua liegen (bron afbeelding: https://pixabay.com/nl/lange-neus-liegen-emoticon-gezicht-25529/)

Dotaanse leugens op social media

Vreemd eigenlijk, dat mensen zich altijd mooier voor willen doen dan ze zijn. Dit gedrag is vooral op social media te zien. De een leeft een nog mooier leven dan de ander. Posts over minder leuke zaken uit het dagelijks leven tref je er nauwelijks aan. En sommigen liegen simpelweg een heel imago bij elkaar, zoals Dotan afgelopen dagen bewees.

Zanger Dotan is hét voorbeeld van iemand die op een bijna dwangmatige manier een imago heeft opgebouwd de afgelopen jaren. Inmiddels heeft hij – al krokodillentranen sprengend – toegegeven dat hij fout was en gebruik heeft gemaakt van allerlei nepprofielen voor het genereren van al even tranentrekkende emotionele gestes van de zanger. Zo sprak hij persoonlijk met terminale patiënten om de hun nog resterende korte tijd bij leven wat op te fleuren bijvoorbeeld. Kortom: de leugens gingen dus heel ver, grensoverschrijdend kan je zeggen. Nu valt een bekend persoon natuurlijk extra hard van z’n voetstuk in het geval van leugens. De kans bestaat dat Dotan voortaan samen met Marco Bakker de rest van zijn leven kerstliedjes kan gaan kwelen. Liegen is nergens voor nodig en wordt vrijwel altijd ontdekt.

De gewone man en Dotaanse ‘versprekingen’

Ook als je helemaal niet bekend bent, maar gewoon een doorsnee grijze doorzon-Nederlander is liegen soms erg aantrekkelijk. Want ja, wat valt er op sociale media nou eigenlijk over jouw ‘saaie’ leventje te vertellen? Zeker in vergelijking met je virtuele vrienden die het ene na het andere mooie avontuur beleven. Kan het dan heel erg kwaad om je profiel een beetje op te pimpen? Probleem is dat oppimpen uiteindelijk ook gezien kan worden door jouw toekomstige baas. En als feiten dan niet blijken te kloppen ziet een bedrijf jou bij sollicitatie mogelijk net wat onbetrouwbaar als een van de andere gegadigden. Het is zomaar een voorbeeldje van waar leugens uiteindelijk tot teleurstellingen kunnen leiden. Andersom geldt dat het niet verstandig is om mensen alleen maar (te) zonnige posts heel serieus te nemen. Zeker als je ze nog nooit in real life hebt ontmoet.

Gewoon lekker jezelf zijn

Het is verstandig om ook op social media gewoon zoveel mogelijk bij jezelf te blijven. Als daardoor niemand je aardig vindt (wat we overigens ten zeerste betwijfelen!): so be it. Al die virtuele vrinden zijn jouw veelal even virtuele vriendschap dan niet waard. Maar meestal leidt het alleen maar tot een verademing. Gewoon lekker jezelf zijn is toch heerlijk? Dotan heeft het verbruid bij niet alleen een heel groot deel van zijn fans, maar ook professioneel. Afwachten of ie er nog bovenop komt qua carrière. Indien niet, dan kan hij zich voegen bij die andere bekende Dotaanse leugenaars. Onder het motto ‘gone in 60 seconds’. Zonde, want al die leugens heeft ie helemaal niet nodig. Want zingen kan hij. Ervan uitgaande dat het geen playback is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.