Een cd… Wat een ouderwets medium!

Vandaag viel de nieuwe Uncut – een gedrukt tijdschrift – in de bus met daarop een cover-CD: WilcoVered. Dat wij fans zijn van de groep Wilco doet er hier even niet toe. Die Uncut hadden we er overigens wél speciaal voor besteld. Vooral dus vanwege die CD met covers van Wilco-songs door allerlei verschillende bandjes. Maar wat moesten we met een CD beginnen? Hoe kunnen we deze cd rippen? Daar hadden we toch helemaal geen cd-speler meer voor, in ons huis waar bijna alle muziek gestreamd wordt…

Een cd-speler? Iemand?

De CD-speler die bij de stereo-installatie hoort weigert al eeuwig dienst. Mijn iMac heeft geen interne cd-player meer. Oh ja, we hebben er toch nog een! De iMac uit 2006 van mijn vrouw heeft nog een interne cd-speler waarmee je in iTunes een cd kan rippen. Wanneer had ik dat voor het laatst gedaan? Vooruit, die cd erin en rippen maar! Het volgende probleem diende zich meteen aan: hoe gaan we die nummers streamen op onze Chromecast-apparaten? Vanuit iTunes lukt dat niet, we hebben geen Apple Play in huis, alleen onze Chromecasts.

Via de Google Drive

Ik zette de mp3’s in onze gedeelde map in de Google Drive. Als snel zag ik de 17 liedjes in Google Drive op mijn telefoon. Dubbeltikken en spelen en streamen maar. Hoho! Niet zo snel. Er opende een voor mij onbekende player zonder het Chromecast-streaming symbooltje. Mmm, je kunt blijkbaar muziek vanuit Google Drive spelen, maar dan zonder mogelijkheid om de muziek naar Chromecast te streamen. Dat schoot niet echt op.

%#$@$#$@$#!

Via de Google Play Music-app zou het wel moeten lukken. Daarmee kun je in ieder geval naar Chromecast streamen. Maar hoe ik ook zocht en keek, Google Play Music wilde niet naar de mp3’s in mijn Google Drive kijken en ze dus ook niet streamen. Hé Google: %#$@$#$@$#! Ik zocht nog naar wat alternatieve audio players in de Play Store, maar de paar die ik probeerde wilden ook niets van Chromecast weten. Ik googelde op How do I add mp3 files to Google Music? en daar stond de oplossing: ik moest de mp3’s naar mijn muziekverzameling uploaden en dan kon ik ze spelen.

Ouderwets medium

Je muziek naar Google Play Music slepen (als je apparaat geautoriseerd is…).

Zo gezegd, zo gedaan. Maar weer: hoho, dat gaat zomaar niet! Deze Mac is niet geautoriseerd. Je hebt al tien apparaten waarop je met Google Play Music kunt streamen, daar hoort deze Mac niet bij en 11 is teveel. Raaaaaaah! Ik googelde op de-authorize from Play Music, vond de oplossing en verwijderde drie apparaten – oude telefoons – bij Google Play Music. Uploaden maar! Hij – de iMac – moest er nog even over nadenken, maar uiteindelijk uploadde de iMac de 17 liedjes, waar we nu tevreden naar luisteren. Moeilijk hoor zo’n ouderwets medium als een cd…

Tja, je kunt nu eenmaal niet alles weten. Wil je alles weten hoe het op een Android-telefoon of tablet gaat? Lees dan Ontdek de Android Phone. Daarin staat in ieder geval een hoofdstuk over het luisteren van muziek op je telefoon.

2 gedachten over “Een cd… Wat een ouderwets medium!”

  1. Geachte

    Ik denk dat mp3-bestanden niet dezelfde gedetailleerde geluidsweergave kunnen bereiken t.o.v. wav-bestanden, zoals die op CD voorkomen

    1. Nee, wilde dan ook nog even uitzoeken of er naar WAV (of liever nog FLAC) geript kan worden! Anderzijds: voor het snelle werk is mp3 in de hoogste bitrates goed bruikbaar, zeker in bijvoorbeeld de auto. En de bron (ofwel de originele cd) is natuurlijk niet weggegooid….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.