Excel werkblad snel kopiëren

Excel Werkblad snel kopiëren naar een ander bestand

De 100+ beste tips & trucs voor Excel, tweede editie

U kunt een Excel werkblad snel kopiëren naar Een ander bestand. Hoe, dat leest u hieronder. Dit is een tip uit mijn boek De 100+ beste tips & trucs voor Excel. Daarin vindt u nog veel meer handige tips & trucs.

Er is een officiële manier om een kopie van een werkblad in een andere werkmap te plaatsen, maar hier is een snellere manier. (Die officiële manier kunt u lezen in mijn 100+ tips & trucs-boek.) Open beide bestanden, dus zowel de werkmap met het werkblad dat je wilt kopiëren als de werkmap waarin de kopie moet komen. Klik op de tab Beeld en kies Alle vensters; er gaat een klein venster open. Kies daarin Horizontaal; je ziet hierdoor beide werkmappen onder elkaar – niet volledig, maar je ziet in ieder geval hun bladtabs.

  • Let op: dit werkt alleen als je vanuit het programma Excel de werkmappen hebt geopend, niet als je werkmappen hebt geopend door er bijvoorbeeld in Verkenner op te dubbelklikken.

Klik op de tab van het werkblad dat je wilt kopiëren, houd de Ctrltoets ingedrukt en sleep deze bladtab naar de bladtabs van het andere bestand. Laat los en er staat een kopie van je werkblad in het andere bestand.

  • Als je de bladtab alleen sleept zonder de Ctrl-toets ingedrukt te houden, verplaats je dit werkblad uit het ene bestand naar het andere bestand.
  • Je kunt meer werkmappen openen, ze allemaal zichtbaar maken en de bladtab met ingedrukte Ctrl-toets naar alle andere geopende werkmappen slepen.
Werkblad snel kopiëren
Maak de bladtabs van beide werkmappen zichtbaar en je kopieert een werkblad gewoon door te slepen.

Klaar en opslaan

Ben je klaar, maak dan de weergave van alle vensters ongedaan door middel van een dubbelklik op de titelbalk van een van de werkmappen. Alle werkmappen worden weer beeldvullend, je ziet uiteraard één werkmap. Sluit de werkmappen en sla daarbij de wijzigingen op.

De 100+ beste tips & trucs voor Excel

De 100+ beste tips & trucs voor Excel, tweede editie

Excel is een echt werkpaard, maar het is niet het makkelijkste programma om onder de knie te krijgen. Als gevolg van de vele verborgen mogelijkheden loopt u al gauw het risico dat u met eenvoudige en routineklussen langer bezig bent dan strikt noodzakelijk, of erger nog: het bijltje erbij neergooit. En dat is jammer, want Excel biedt héél veel kracht, voor elk type gebruiker.

De tip Excel Werkblad snel kopiëren naar een ander bestand is afkomstig uit het boek De 100+ beste tips & trucs voor Excel. In dit boek deelt de auteur meer dan honderd van zijn favoriete Excel-tips die hij in de afgelopen jaren heeft ontdekt. Aan de hand van veel voorbeelden worden zaken toegelicht die het werken met Excel sneller, efficiënter en leuker maken.

Meer tips over Microsoft Excel:


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.