Facebook en de Camera

Facebook en de camera op je Android-telefoon

Nog even over de Facebook-app die op je iPhone de camera aanzet als je door je tijdlijn scrollt. Een bug, zeggen ze bij Facebook die opgelost is/gaat worden. In ieder geval: bij de app van Facebook op Android keek de camera niet mee. In Android 10 kun je overigens even checken wat voor privileges je een app hebt gegeven. Facebook en de camera? Als Facebook de camera mag gebruiken: uitzetten!

Facebook en de Camera
Bij de Instellingen kijk je bij Apps en meldingen bij Rechtenbeheer wat de rechten zijn die je aan een app hebt gegeven.

Bij Android versie 10 kun je bij de Instellingen bij Apps en meldingen precies bekijken wat voor rechten je aan een app hebt gegeven. Je kunt bijvoorbeeld zien aan welke app je toestemming hebt gegeven om de camera te gebruiken. Bij mij is dat in ieder geval niet Facebook.

Bij de Camera staat de app van Facebook niet genoemd, die app heeft dus geen rechten om gebruik te kunnen maken van de Camera.

Facebook en de Camera op Android:

Wil je kunnen zien wat Facebook dan wel mag op je Android-telefoon dan kan dat ook bij Apps en meldingen in de Instellingen. Tik bovenaan op Alle apps bekijken en scroll naar Facebook. Bij mij mag Facebook niks behalve van de opslagruimte gebruik maken. Het kan geen kwaad om op jouw Android-telefoon nog eens te kijken wat apps wel en niet mogen doen…

Facebook en de Camera
Bij App-info kun je zien welke rechten een app precies heeft. Facebook mag van mij bijna niks…

Het boek Veilig online, bescherm jezelf tegen cyberaanvallenIn het boek Veilig online, bescherm jezelf tegen cyberaanvallen (auteurs Hans Frederiks en Ronald Smit) leer je hoe je gewapend met onder meer een beetje gezond verstand, een beetje kennis en de juiste software een hoop ellende op je computer, tablet en telefoon kunt voorkomen.

Een gedachte over “Facebook en de camera op je Android-telefoon”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.