Foto’s automatisch delen in Google Foto’s met je partner, vriend of vriendin

Het delen van foto’s in Google Foto’s ging altijd al makkelijk, maar nu heeft Google nog wat extra handige mogelijkheden toegevoegd. Een daarvan is de mogelijkheid om foto’s automatisch met één speciale persoon te delen.

Er zijn foto’s die je eigenlijk altijd met je partner wilt delen. Bijvoorbeeld de foto’s van jullie kleinkind, de foto’s van je eigen kinderen, of de foto’s van de dingen die jullie samen doen. Je zult dat delen ook regelmatig vergeten te doen. Te druk, even niet aan gedacht. Bij Google Foto’s kan dat vanaf nu automatisch. Zonder dat je er verder niet aan hoeft te denken. In de laatste versie van Google Foto’s vind je bij de algemene instellingen Bibliotheek delen. Met Bibliotheek delen geef je iemand doorlopend toegang tot alle foto’s uit je bibliotheek of een deel van die foto’s. Je kunt zelf bepalen wat je met die persoon wilt delen.

Hoe werkt het?

Met mijn vrouw deelde ik als volgt:

  1. Je kiest voor Bibliotheek delen.
  2. Je kiest de persoon met wie je de foto’s wilt delen.
  3. Vervolgens krijg je de keuze of je toegang wilt verlenen tot Alle foto’s of Foto’s van specifieke mensen.
  4. Ik koos voor Foto’s van specifieke mensen, ik wil haar niet lastig vallen met alle screendumps van mijn apparaten die ook in Google Foto’s terecht komen Je kunt daarna aangeven om welke mensen het gaat.
  5. Om te checken of je het wel zelf bent, vraagt Google Foto’s om je wachtwoord. De uitnodiging wordt daarna verstuurd. Als diegene waar de uitnodiging naar toegestuurd is de uitnodiging accepteert krijgt die alle foto’s van de geselecteerde foto’s automatisch gedeeld.
Zelf delen met je partner. Je kunt je hele bibliotheek delen of foto’s van bepaalde, gekozen personen.

LET OP • Dit delen van personen werkt niet automatisch bij iedereen! Het werkt natuurlijk alleen als je in de instellingen Vergelijkbare gezichten groeperen hebt aanstaan. En dat kan in Europa alleen maar middels een truc, die we HIER op het blog hebben beschreven.

De gedeelde foto’s van je partner.

Je kunt – als je dat wilt – als ‘ontvangende partij’ de foto’s die met je gedeeld worden opslaan in je eigen bibliotheek. Als er specifieke personen met je gedeeld zijn kun je kiezen welke personen in je eigen bibliotheek moeten worden opgeslagen. Dat opslaan van die gedeelde foto’s in je eigen bibliotheek heeft als voordeel dat je de foto’s meteen kunt opnemen in collages, animaties, albums en films en, als je dat zou willen, je kunt ze ook bewerken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.