Foto’s delen met Google Foto’s

Er zijn verschillende manieren om foto’s te delen vanuit Google Foto’s. Je kunt een Album maken en dat album delen met vrienden en familie. Je kunt ook een foto delen met een of meerdere personen. Hoe het precies in zijn werk gaat lees je in deze blogpost: Foto’s delen met Google Foto’s.

Conversatie

Afgelopen half jaar zijn er wat veranderingen in het delen van je foto’s vanuit Google Foto’s gekomen. Neem het delen met iemand van één enkele foto. Die ene foto werd dan meteen een Album en kwam tussen je andere Albums te staan. Niet echt handig. Al die verschillende Albums, met soms maar een foto: je Albums-afdeling wordt zo een chaos. Maar dat delen met een persoon van een foto gaat nu anders. Als je nu een foto deelt met iemand, dan krijgt de ontvanger van de foto de foto te zien in een soort privé conversatie, zoals je dat bijvoorbeeld zou doen in WhatsApp. Degene die de foto ontvangt kan er op reageren en je kunt naar diezelfde persoon regelmatig nieuwe foto’s sturen. Die ‘conversatie’ verschijnt in het scherm Delen van Google Foto’s. Als je een nieuwe foto met diezelfde persoon deelt, komt die foto in de conversatie terecht.

De ‘conversatie’ die je met iemand hebt vind je in het scherm Delen, in dit geval een conversatie met Rob Frederiks (links).

Albums veiliger delen

Foto's delen met Google Foto's
Links wordt door iemand het album ‘Liam en Tiago’ gemaakt en gedeeld. In het midden en rechts zie je wat de ontvanger van het Album met het Album kan doen. Rechts (uit het Drie-puntjes-menu) kun je bijvoorbeeld kiezen of je het Album wilt verlaten en of het ontvangen Album bij je eigen Albums te zien moet zijn.

Je kon een Album in Google Foto’s altijd al op verschillende manieren delen. Bijvoorbeeld door één persoon of meerdere personen te kiezen of door een link te maken en die met iemand te delen. Je kunt bepalen wat iemand met zo’n album mag doen. Bijvoorbeeld of de andere personen wel of niet foto’s mogen toevoegen en of ze commentaar en likes mogen geven. Je kunt nu makkelijker mensen verwijderen, waarvan je wilt dat ze geen toegang tot het album mogen hebben. Vooral het delen van een Link gaf wel eens problemen. Zolang een persoon een link van een Album had kon die persoon het Album bekijken. Dat is nu zo veranderd dat je die link kunt uitzetten, zodat het album met de oude link onbereikbaar is.

Een Link naar een Album verversen

Foto's delen met Google Foto's
Je kunt een Album via een link met iemand anders delen (links). Bij Opties uit het Drie-puntjes-menu kun je Link sharing uit- en aanzetten. Als je Link sharing stopt werkt die Link niet meer voor iedereen die deze link ontvangen heeft (midden en rechts). Wil je opnieuw Link delen gebruiken dan zet je het weer aan. Op dat moment maakt Google Foto’s een hele nieuwe, unieke link.

Stel, je deelt een Album met iemand via een Link. Die persoon klikt op de link en ziet in een browser de foto’s uit het Album. Later wil je dat die persoon dit Album niet meer kan bekijken. Dat gaat heel makkelijk. Als maker van het Album kun je zien met wie je het Album hebt gedeeld en of je het Album ook via een Link heb gedeeld. In het Drie-puntjes-menu kun je het delen van die Link uitzetten. Op het moment dat je die Link uitzet werkt die Link niet meer en kan die persoon de foto’s niet meer zien. Als je met meerdere personen een link heb gedeeld kunnen al die personen ook niet meer bij dat album. Wil je dat album alsnog met iemand anders delen via een link, dan kan dat nog altijd. Je kiest weer voor het delen middels een Link en Google Foto’s maakt dan een nieuwe, geheel ander Link aan.

Met deze twee veranderingen is het foto’s delen met Google Foto’s een stuk handiger en veiliger geworden. Wil je meer lezen over wat mogelijk is met Google Foto’s op jouw telefoon, pc of tablet? In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogposts die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen.
Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s. Van dit boek is een 2de druk verschenen, met daarin de laatste nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s.  Maar ook in dit boek staan ongetwijfeld niet alle antwoorden. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.