Gedeelde foto’s aanpassen in een Google Foto’s-album

Je kunt in Google Foto’s heel snel en handig je foto’s met anderen delen. Zo deel je soms foto’s waarvan je achteraf denkt: had ik die eerst niet even moeten bewerken? De foto is nu wel heel donker/licht/raar van kleur (doorhalen wat niet van toepassing is). Als je vervolgens zo’n foto bewerkte, moest je die opnieuw delen met degenen waarmee je die foto gedeeld had. Onhandig. Dat kan nu anders en sneller.

Het snel kunnen delen van je foto’s is een van de mooie aspecten van Google Foto’s. Je selecteert een reeks foto’s die je hebt gemaakt en hup! ze zijn allemaal gedeeld. Achteraf zou het bij sommige foto’s mooier geweest zijn als je er even wat meer aandacht aan had besteed. In Google foto’s heb je tenslotte steeds meer mogelijkheden om je foto te verbeteren. Met automatische filters, met licht/donker/contrast enzovoort. De foto, die je achteraf gezien niet helemaal geslaagd vindt en wilt aanpassen, kun je dan natuurlijk uit de gedeelde foto’s halen, hem bewerken en opnieuw delen. Onhandig en omslachtig.

Wijzigingen meteen delen

In Google Foto’s kun je vanaf nu de oorspronkelijke foto aanpassen, waarbij de foto dan meteen ook aangepast wordt in de gedeelde foto’s. Handig! Als je zo’n gedeelde foto bewerkt krijg je bij het bewaren de volgende mededeling: Deze foto wordt gedeeld. Wijzigingen zijn zichtbaar voor iedereen met wie u deze foto heeft gedeeld. Als u wijzigingen privé wilt houden slaat u een kopie op.

De foto bewaren met de aanpassingen en die zichtbaar maken voor degenen waarmee je de foto gedeeld hebt: kies voor Opslaan.

Omgekeerd werkt dat niet zo. Als je een foto zou willen aanpassen die door iemand anders met jou gedeeld is, zul je die foto eerst zelf moeten opslaan en daarna bewerken. Vervolgens kun je hem weer opnieuw delen. Maar ja, de foto’s van iemand anders bewerken…. dat doe je toch niet?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.