Geld verspillen op Kickstarter of Indiegogo…

Koop jij wel eens wat op Kickstarter of Indiegogo? Ik wel. Ik kan het niet laten. In de loop der jaren heb ik er regelmatig leuke en minder leuke dingen aangeschaft. Leuk was de Roadie Tuner, een stemapparaat voor gitaren. Een complete mislukking was Pressy waarmee je met een knopje in je koptelefoonaansluiting iets op je telefoon in gang kon zetten. Een leuk idee, behalve dat het niet werkte. Ook waren er dingen – myIDkey – die gewoon niet afkwamen. Jammer, maar helaas…. Geld kwijt. Nu ja, toch ga ik er altijd weer kijken. Zo kwam gisteren de DHL-koerier met het Iofree toetsenbord, een toetsenbord dat geïnspireerd is op een typemachine. Is het wat? Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk van wel.

In de loop der jaren heb ik heel wat typemachines versleten. Oude, mechanische, elektrische, en als laatste een IBM-bolletjeskoptypemachine. Heerlijke apparaten. Totdat de tekstverwerker op de computer kwam: Wordperfect, MacWrite en nu Google docs. Heerlijk, geen gedoe meer met typex en geen geknip of geplak meer met tekst, maar Copy en Paste!

Nostalgie

Met de huidige toetsenborden heb ik niet zoveel. Zo’n plat toetsenbord van Apple of het toetsenbord van mijn Dell laptop. Mwah, je kunt er op werken, je stukjes op schrijven. Ineens is er echter belangstelling voor een ouderwets soort toetsenborden. Toetsenborden met het geluid van een typemachine en de ronde toetsen van een ouderwetse typemachine, met de voordelen van de computer. Dat Iofree toetsenbord is namelijk niet het enige nostalgische toetsenbord dat via crowdfunding aan de man gebracht wordt. Je hebt ook de Penna, een vergelijkbaar nostalgische typemachine, dat je via Kickstarter kunt crowdfunden. Ik had de Iofree al besteld, dus nóg een nostalgisch toetsenbord zou een beetje teveel van het goede worden (zei ik al dat je van dit soort projecten hebberig wordt?).

Valt er op te typen?

De vraag is: valt er op te typen? Is de Iofree handig? Ja, er valt op te typen en het klinkt lekker gezellig, dat geratel. De Iofree kun je voor Windows, iOS, macOS en Android gebruiken. Het werkt met Bluetooth, maar je kunt het ook met een kabel aan je computer vastmaken. Ik las vanmorgen een bespreking van de Iofree bij iCulture waarin staat dat het ding voornamelijk geschikt is voor mensen die met twee vingers typen. Laat ik dat nou ook doen! Daarbij kan ik handig met de Iofree schakelen tussen mijn Android Nexus-tablet en mijn iPad. Dus ja, ik ben er wel blij mee. Met die flimsy toetsenbordjes die je bij zo’n hoes voor je tablet kunt aanschaffen heb ik nooit lekker kunnen typen. Dit is een toetsenbord dat ik kan meenemen op vakantie. Of het wat voor jou is? Lees de uitgebreide van iCulture er maar op na. Ik ben er wel blij mee.

FilmLab

Kickstarter en Indiegogo zijn verslavende sites. Je ziet er altijd wel leuke projecten, waar je je geld aan kunt verspillen. Mijn laatste bijdrage aan een Kickstarter-project is een kleine storting voor de FilmLab-app. FilmLab is een project voor het digitaliseren van analoge film. Van dia’s en negatieven. Een interessant project, lijkt me. Ik heb nogal wat zwart-wit-negatieven liggen en als ik die snel via die app en mijn mobieltje kan digitaliseren, lijkt me dat enorm handig. Of het gaat werken is natuurlijk nog de vraag. Voor die $18,- die ik aan het project bijdraag kan ik me geen buil vallen. Wat is jouw ervaring met dit soort crowdfundingsites? Ik hoor het graag in de reacties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.