Google hardware: niet in Nederland verkrijgbaar

Een paar dagen geleden was er het Google Hardware Event met allerlei apparaat-aankondigingen. Al die aankondigingen hadden gemeen dat ze – voorlopig? – niet in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. De nieuwe Pixel-mobieltjes, de Home speakers Mini en Max(i), de Pixel Buds, de Pixelbook: ze staan hier niet in de Devices Play Store. In Nederland en België moeten we het doen met de Chromecasts en de dure Pixel C van een paar jaar geleden. De rest is niet in Nederland verkrijgbaar. Waarom zouden we eigenlijk aandacht aan die hardware besteden? Voor AI, Artificial Intelligence misschien?

Wel in Duitsland, maar niet in Nederland verkrijgbaar

Niet in Nederland verkrijgbaar
De Pixel Phone.

Vorig jaar kondigde Google de Pixel-smartphones aan. Mooie mobieltjes waarvan de camera op dat moment bij DxO als de beste smartphonecamera werd gezien. Ik had hem graag in mijn boek over smartphonefotografie willen bespreken. Maar nee, niet in Nederland leverbaar, dus kon ik er van Google ook geen te leen krijgen. Nu, een jaar later zijn er twee nieuwe Pixel Phones. En weer zegt DxO dat die Pixel 2 een nieuw record heeft qua kwaliteit van de camera. En weer is die telefoon niet in Nederland verkrijgbaar. Wel in Duitsland, maar niet hier.

Google Home? Niet in Nederland verkrijgbaar

Niet in Nederland verkrijgbaar
De Google Home speakers.

De Google Home Speaker? Die slimme speaker die naar je luistert en opdrachten kan uitvoeren? Ook die is niet in Nederland leverbaar. Dat is misschien nog te begrijpen. Die slimme speaker verstaat en praat geen Nederlands. Hij is niet geschikt gemaakt voor Nederland. Dat is misschien een goede reden om hem hier niet te verkopen, maar ik zou best een praatje met hem willen maken. Zeker nu er twee nieuwe Google Home’s zijn: een speaker en een speakertje. Die grote speaker, de Max, maakt gebruik van AI, die speaker kan van jou en zijn omgeving leren. Van de ruimte waarin de speaker staat. Van jouw gedrag, van waar je naar luistert. Smart Sound heet dat.

Pixelbook? Pixel Buds? Niet in Nederland verkrijgbaar

En dan is er de peperdure nieuwe Pixelbook. Een Chromebook met een pen en toetsenbord. Startprijs? $999,-. Een mooi ding, beetje aan de prijs, maar ach, hij is toch niet in Nederland verkrijgbaar. Er zijn ook nieuwe dopjes voor in je oren om muziek mee te luisteren: de Pixel Buds. Je kunt er ook met de Google Assistent mee praten, bijvoorbeeld om instant vertalingen van gesproken woord te krijgen. En er is een slim cameraatje, de Pixel Clips, dat ook werkt met AI. Dat cameraatje kan precies de leuke momenten vastleggen, waarvoor jij misschien net te laat bent. Allemaal leuk en aardig, maar al dat nieuwe spul is niet – ik herhaal – niet verkrijgbaar in Nederland. Overigens ook niet in België. De Pixel Phones kun je waarschijnlijk wel via import ergens aanschaffen. Al die hardware valt viavia waarschijnlijk wel te kopen. Maar hoe zit het dan met garantie? Die heb je wel, maar stuur zo’n telefoon of speaker maar eens terug ter reparatie… Wil je toch in 19 minuten zien wat je hier niet kunt kopen? Via The Verge kun je een ingedikte versie van deze hardware-presentatie zien:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.