Het gelukkige huwelijk van Microsoft en Android

De Windows 10-telefoon is dood. Al een tijdje eigenlijk. Mislukt. Nu ja, er komen vast nog wel wat updates voor bugs, maar echt nieuwe software en nieuwe hardware, nee. Wat moet je nu als Windows 10-mobiele-telefoon-gebruiker? Aanmodderen met je oude telefoon? Of overstappen naar, eh naar… Naar Android bijvoorbeeld! Het gelukkig huwelijk van Microsoft en Android.

De Microsoft Launcher

Microsoft en Android
De Microsoft Launcher voor Android.

Het is niet echt ingewikkeld om je Android telefoon om te toveren naar iets dat op een Windows-phone lijkt. Nou ja, een Windows-phone… Het besturingssysteem is en blijft natuurlijk Android, maar qua functionaliteit kun je je telefoon omtoveren in een in Windows-phone. Android is – en dit in tegenstelling tot een iPhone met iOS – heel vergaand aan te passen. Dat begint met het uiterlijk van bijvoorbeeld je startscherm en de manier waarop je je apps organiseert. De interface. Die pas je aan met een launcher. Er zijn allerlei mooie en minder mooie launchers te vinden in de Play Store. De launcher die je moet hebben is de Microsoft Launcher. Deze launcher tovert het uiterlijk van je telefoon om in iets dat gericht is op Microsoft. Je krijgt bijvoorbeeld Bing als zoekmachine en je kunt ermee met je PC communiceren.

Microsoft en Android-universum

Met alleen die Microsoft Launcher ben je er natuurlijk nog niet. In jouw Microsoft-universum op je PC gebruik je allerlei software des Microsofts. Je gebruikt Outlook voor je mail, je schrijft in Word, rekent in Excel en voor je aantekeningen gebruik je OneNote. En je gebruikt de OneDrive. Je praat tegen je PC met Cortana en Edge is je favoriete browser. Niks geen Chrome. Dit zijn allemaal apps die je vanuit de Google Play Store kunt installeren. De Office-applicaties, Word, Excel, PowerPoint, Swiftkey, Skype, het is een lange lijst van apps die Microsoft voor Android geschikt heeft gemaakt. En ook Cortana kun je er vinden.

Een trend

Dat gaat allemaal best ver. Het is blijkbaar ook een trend onder Windows 10 Phone-gebruikers. Er verschijnen allerlei artikelen over het overstappen naar Android, maar toch al die Microsoft-functionaliteit willen kunnen gebruiken. Geen Google Docs en geen Google Drive, maar Office-apps en OneDrive. Lees HIER bijvoorbeeld een artikel over iemand die zijn nieuwe Samsung Galaxy S8 omzette in een ‘Microsoft Phone’. Hij toverde zelfs de Bixby-knop op zijn Galaxy om in een knop die Cortana oproept. Zijn conclusie: Microsoft 10 Mobile is niet langer de beste keuze voor Microsoft-fans. Bij de site van mspoweruser is ook een verhaal te vinden om je Android-telefoon te vermicrosoften. Je vindt er meteen de barcodes voor de verschillende Microsoft-apps in de Play Store. De meeste van die apps – op de Microsoft Launcher na – kun je ook de Apple Store vinden. Het meeste Microsoft-gevoel bereik je echter met een Android-telefoon.

Een gedachte over “Het gelukkige huwelijk van Microsoft en Android”

  1. DIt is een goede oplossing voor echte Windows phone gebruikers. Je android telefoon omzetten zal niet voor iedereen even gemakkelijk zijn, maar het is wel mogelijk als hier een soort van handleiding voor komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.