Huisdieren herkennen in Google Foto’s

Of de Europese gemeenschap ook tegen het gezichtsherkenning is bij huisdieren, als gemeenschap zijn ze wél tegen gezichtsherkenning bij mensen. Bij Google Foto’s was gezichtsherkenning al vanaf het begin mogelijk, alleen hier, in Nederland en België moet je een truc uithalen om het aan te zetten. Nu kun je ook Huisdieren herkennen in Google Foto’s. Om het herkennen van je huisdieren – Pets – aan te kunnen zetten is herkenning van mensengezichten ook nodig.

Gezichtsherkenning voor mensen

Die truc om gezichtsherkenning voor Mensen aan te zetten is niet ingewikkeld. We schreven er HIER over. Over het bijhouden van de gezichtsadministratie schreven we HIER en HIER. Als je die gezichtsherkenning eenmaal aan hebt staan, zet Google in de laatste versie van Google Foto’s ook herkenning van huisdieren aan. Google Foto’s weet natuurlijk niet vanzelf hoe je huisdieren heten, je zult dus net als bij Mensen een huisdier moeten voorzien van een naam.

Huisdieren herkennen in Google Foto’s uitzetten

Heb je geen behoefte aan huisdieren tussen je Mensen, dan valt de huisdierherkenning ook uit te zetten. Ga naar de Instellingen in Google Foto’s in het drie-streepjes-menu. Kies daar voor Vergelijkbare gezichten groeperen. Zet daar Huisdieren met mensen weergeven uit.

Huisdieren herkennen in Google Foto's
Wil je de huisdierherkenning uitzetten? Dat kan bij Vergelijkbare gezichten groeperen (Group similar faces). Zet daar Huisdieren met mensen weergeven (Show pets with people) uit.

Een gerookte makreel als huisdier

Overigens gaat dat herkennen van huisdieren en/of Pets niet altijd helemaal soepel. Bij mijn Google Foto’s-account staat het wel aan, maar komen er tussen de mensen geen huisdieren tevoorschijn. Bij mijn vrouw zijn ze wel te zien. En als je Pets of Huisdieren in de zoekbalk bij Google Foto’s typt, kom je ook voor verrassingen te staan. In de zoekresultaten verschijnen onder andere een gerookte makreel op een krant en een pan mosselen. Mmmm, een gerookte makreel als huisdier…

Huisdieren herkennen in Google Foto's
Gerookte makreel en mosselen als ‘Pets’.

Geef een reactie