iPhone 12 met kapotte camera

iPhone 12 met kapotte camera

De iPhone 12 lijkt te kampen met wat probleempjes, iets wat je bij een dergelijk duur toestel eigenlijk niet zou verwachten. Zijn er oplossingen? iPhone 12 met kapotte camera.

Zou het strakke update-regiem van Apple betreffende het elk jaar uitbrengen van een nieuwe iPhone toch wat te veel van het goede zijn? Het lijkt er nu wel een beetje op. Eerder schreef ik over een nieuwe iPhone, waar het na een paar jaar wel weer eens tijd voor was. Die iPhone 12 is inmiddels retour, want de camera bleek ineens niet meer te werken. Hoewel ik zelf de meest recente iOS-update naar 14.2 verdacht, denken zowel KPN als Apple daar anders over/ Volgens hen betreft het hier een hardwareprobleem. Als dat al zo is, lijkt het wel een defect veroorzaakt door die bewuste update, wat ietwat zorgwekkend is.

Warm en kaduuk

De helpdeskmedewerker van KPN meldde meteen na het aankaarten van het probleem dat er erg veel problemen zijn met de nieuwe iPhones, en ook dat dat eigenlijk niet zou mogen gebeuren bij een toestel in deze prijsklasse. De helpdesk van Apple gaf ook aan dat terugsturen de enige manier is. Dat idee kwam ook bij mij al snel op, want zelfs een totale reset naar de fabrieksinstellingen bood geen hulp: de camera bleef een zwart beeld in de zoeker tonen. Een beetje Googelen leerde al snel dat dit een veelvoorkomend euvel is sinds de introductie van iOS 14. Niet alleen op de 12, maar ook op andere iPhones. De iPhone 12 kreeg echter meer kuren. Niet alleen de camera, flitser en zaklamp legden het loodje, ook werd het toestel opvallend warm. Zeg maar heet zelfs. Da’s nooit goed natuurlijk en KPN – waar het toestel vandaan kwam – adviseerde om uit veiligheidsoverwegingen de telefoon verder uit te laten.

Oude toestel intact laten

Nu heb ik mijzelf aangeleerd om de ‘oude’ iPhone bij vervanging door een nieuw toestel nooit meteen leeg te trekken. En dat toestel zelfs af en toe gewoon even aan te zetten om app-updates en dergelijke binnen te halen. Op zich was en is een scenario als dit voor mij dus niet in een drama geëindigd. Simpelweg de SIM-kaart vanuit de iPhone 12 weer terugprikken in de oude telefoon en ik kon gewoon doorwerken. Dat is dan ook (weer) de les die uit dit soort dingen getrokken kan worden: gooi geen oude schoenen weg voor de beer geschoten is (of nou ja, zoiets was het dan toch tenminste). Een terugvaloptie voor tenminste een paar weken is altijd prettig! Zeker als er – zoals het er nu naar uitziet – sprake is van een hardwarebug waar je als eindgebruiker niets aan kunt oplossen.

Te nieuw, soms

Nieuwe telefoons (of welke nieuwe modellen hardware dan ook) kunnen fouten bevatten. Het vervelende is, dat de doorlooptijd van hardware tegenwoordig zo kort is dat je eigenlijk meteen na de introductie van een nieuw apparaat moet toeslaan als je van plan was om het te vervangen. Doe je dat niet, dan staat het volgende model al zo ongeveer weer voor de deur. Daarbij moet je dus wel rekening houden met de ‘kneusjes’ uit de eerste productieruns. Meestal gaat het goed, maar lang niet altijd. En dan is het een verademing om gewoon in een paar seconden verder te kunnen werken met de voorganger. Iets om in het achterhoofd te houden!

iPhone 12iOS 14 is net uit, en ondanks de gekkigheidjes hier en daar heeft het veel te bieden. Wil je alles weten over dit mobiele besturingssysteem van Apple, check dan het nieuwe boek Ontdek iOS 14 van Henny Temmink zeker eens of klik HIER voor het complete overzicht van alle boeken. Henny doet Apples nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPod Touch haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit iOS 14 te halen. Uit de inhoud:

  • Kennismaking: verken iOS en ontdek hoe u met Continuity en Handoff naadloos verder werkt op een ander iOS-apparaat en de Mac.
  • iMessage: alles over telefoneren, FaceTime, chatten en Siri.
  • Web en e-mail: surf op internet en verstuur en ontvang e-mailberichten.
  • Adresboek en agenda: organiseer uw werk in iOS 14.
  • Kaarten: oriënteer u onderweg met Kaarten van Apple.
  • iTunes en iCloud: beluister, bekijk en beheer media- en andere bestanden. Deel aankopen met familieleden.
  • Foto’s en video: geniet van foto’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • iTunes en App Store: koop films, boeken, muziek en apps online.

Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.