Je telefoon en PC koppelen

Gisterenavond installeerde ik de Fall Creators Update van Windows 10 op mijn Dell laptop. Alles ging – ik klop het af – goed. De computer startte zonder problemen weer op. Ik werd begroet met een Welkom bij de Fall Creators Update-scherm en er werd me o.a. gevraagd of ik mijn Android-telefoon aan mijn PC wil koppelen. Nu Koppelen stond er op een knop. Doen? Ja of nee? Ach, waarom niet. Koppelen maar!

Je telefoon en PC koppelen
Je telefoon koppelen met je PC…


Een dag of wat geleden las ik op een blog over de Windows Phone een post over Microsoft op Android. Het is een leuk stuk van iemand die eigenlijk nog steeds wilde geloven in de blijde boodschap van de échte Windows Phone, maar weet dat het einde van de Windows Phone is gekomen. Microsoft richt zich nu op Android en de iPhone. Microsoft is natuurlijk al lang aanwezig op Android-telefoons en iPhones. Al gebruik ik zelf meestal Google Drive en Google Docs, ik gebruik ook de Word- en Excel-apps op mijn mobieltje. En ik ben een tijdje geleden van Evernote overgestapt naar OneNote, dus ook OneNote staat op mijn telefoon. En nu wil Microsoft  mijn telefoon koppelen en PC koppelen. Okee dan.

Je telefoon en PC koppelen

Nadat ik in het Fall Creators Update-scherm op Koppelen heb geklikt, wil Microsoft mijn telefoonnummer weten om mij een koppeling naar een app te sturen. De koppeling voert me naar de Play Store waarin Microsoft me voorstelt om de Microsoft Launcher te downloaden. Even pauze, even nadenken. Ik ben de laatste dagen wel al allerlei Android Launchers op mijn telefoon aan het proberen. De Nova Launcher, mijn oude trouwe Google Now-launcher en de nieuwe Lawnchair-launcher die enigszins op de Pixel launcher moet lijken. Die Microsoft Launcher – die oorspronkelijk als Arrow door het leven ging – had ik een jaar of wat geleden al eens geprobeerd. Ik vond het toen geen slechte launcher. Dus ja, kom maar op met die Microsoft Launcher.

Microsoft Launcher

Je telefoon en PC koppelen
De Microsoft Launcher installeren.

Na wat gedoe met wachtwoorden, verificatie enzovoort draait de Microsoft Launcher. Zonder dat ik op mijn Huawei Mate 9 nog moet aangeven dat ik deze launcher écht als definitieve launcher wil gebruiken, is de boel al overgenomen. De launcher wenst me bijna meteen op een schermpje Sweet Dreams. De kalender is leeg, er zijn nog 0 events. Ik moet blijkbaar naar bed. Op mijn startscherm staan mijn veelgebruikte apps bij elkaar, dat heeft deze launcher mooi door. Wil ik misschien nog wat meer Microsoft-apps downloaden? Outlook? Xbox? Edge, misschien? Waarom niet? Nou, ik weet wel waarom niet. Ik bedoel: Chrome is mijn browser op mijn iMac, mijn Windows-laptop en op mijn telefoon. Wat moet ik met Edge? Gebruik jij inmiddels Edge op je PC? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar. Laat het eens weten in de reacties. Voorlopig houd ik Chrome als mijn standaardbrowser op mijn Android. Sorry Microsoft.

Nog meer Microsoft-apps installeren? Edge bijvoorbeeld…

Droom zoet!

Goede morgen, Hans! Vergeet je de BTW niet?

Ondertussen gebruik ik wél die Microsoft Launcher. Hij bevalt me wel, na al die andere launchers van de afgelopen dagen. Een launcher die Goede Morgen en Droom zoet tegen me zegt. Maar die ook duidelijk maakt dat ik de BTW moet aangeven. Die een schermpje heeft met meestgebruikte apps. Hoe ver begeef ik me nu in Microsoft-land? Wat slaan ze allemaal voor informatie van me op? Ik laat hem voorlopig op mijn telefoon staan. Ik ben benieuwd wat die koppeling met mijn PC nu precies inhoudt. Over een paar weken schrijf ik op dit blog over mijn ervaringen. Voor het slapen gaan zet ik eerst de Google zoekbalk-widget nog terug op een scherm van mijn telefoon. Microsoft wil natuurlijk graag dat ik verder met Bing zoek, maar de Google zoekbalk en de Google Assistent met mijn dagelijkse nieuws kan ik niet missen. Sorry Microsoft.

Op dit blog vind je veel meer informatie over Windows 10. Er is een speciale pagina met Tips en Trucs en een pagina over Updates en Upgrades van Windows 10.

Bij Van Duuren Media zijn er ook veel boeken over Windows 10 die je snel veel wijzer kunnen maken. Voor Senioren is er bijvoorbeeld Windows 10 voor Senioren. Wil je de diepte in dan is er bijvoorbeeld Het Expert Handboek Windows 10.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.