kies een goede Android-app

Kies een goede Android-app

Android-apps zijn er in vele soorten en maten. Soms fantastisch, soms dramatisch. Kortom: kies een goede Android-app om ellende te voorkomen. Onderstaand fragment komt uit mijn boek Ontdek de Android Phone, 8e editie.

Kies een goede Android-app, wat betekent dat je het kaf van het koren moet zien te scheiden. Het is niet eenvoudig om vooraf te bepalen of het nu wel of niet de moeite waard is een app te downloaden en te installeren. Blijkt een gratis app niet de moeite waard te zijn, dan is dat geen ramp. U verwijdert de app en het heeft u alleen wat tijd en bandbreedte gekost. Met betaalde apps is het echter nooit leuk te ontdekken dat u geld hebt uitgegeven aan iets waardeloos. Hoe scheidt u het kaf van het koren?

Gelukkig zijn er voldoende bronnen om informatie te vinden over apps. In de Play Store zelf hebt u de beschrijving van de app door de ontwikkelaar. Tik hiervoor op de link Over deze app die net onder de screenshots op de app pagina te vinden is.

Uitleg en screenshots

Van de meeste apps in de Play Store vindt u ook screenshots, schermafdrukken, zoals die ook in dit boek voorkomen. Deze zijn zeker niet te onderschatten om een snelle, eerste indruk van een app te krijgen. Regelmatig treft u hier ook een video aan die de app in actie toont.

kies een goede Android-app

Beschrijving en meer De beschrijving bevat subjectieve informatie die de ontwikkelaar zelf over zijn eigen app geeft. Maar u vindt hier ook de changelog; dat is de beschrijving van wat de ontwikkelaar in de laatste versie van zijn app heeft gewijzigd sinds de vorige versie. De manier waarop deze is opgesteld en de diverse onderdelen van die wijzigingen geven dikwijls een goed beeld van de kwaliteit van een app.

Recensies

De belangrijkste graadmeter om te ontdekken of een app de moeite waard is, vindt u in de Beoordelingen & Recensies. Hier heeft elke Android-gebruiker, dus ook u, de mogelijkheid een oordeel te vellen over de app. U kunt beoordelen via sterren. Minimum is één en maximum is vijf sterren.

kies een goede Android-app
Op de productpagina van de app tikt u bovenaan links op de ster of onderaan op de pijl van Beoordelingen & Recensies, waarna u op deze pagina komt.

Neus hier rond om te ontdekken wat anderen van deze app vinden. U zult ongetwijfeld zowel positieve als negatieve commentaren vinden. Niet iedereen is even handig met technologie of heeft dezelfde verwachtingen. Laat u daarom niet teveel beïnvloeden door de negatieve recensies. Durf daar doorheen te prikken en maak een afweging ten opzichte van de positieve commentaren.

Op de productpagina van elke op uw toestel geïnstalleerde app hebt u met het onderdeel Deze app beoordelen de mogelijkheid zelf een beoordeling aan een app toe te kennen.

kies een goede Android-app

Regionale resultaten Google filtert de resultaten voor de taal en regio die u op uw Android-toestel hebt ingesteld. Vandaar dat u ook bij apps van duidelijk buitenlandse herkomst beoordelingen in uw eigen taal kunt lezen van mensen uit uw regio.

kies een goede Android-app
De app BirdNET heeft meer dan een miljoen downloads en meer dan zestienduizend reviews. Deze app is veilig.

kies een goede Android-app

Graadmeters Er zijn twee belangrijke graadmeters voor de kwaliteit van een app: het aantal downloads en de recensies van gebruikers. Indien een app al ettelijke duizenden downloads heeft en voor het grootste deel lovende kritieken oogst, zit u behoorlijk safe. Download geen apps die minder dan twintigduizend maal zijn gedownload en minder dan honderd reviews hebben ontvangen, want die hebben zich nog niet volledig kunnen bewijzen als betrouwbaar.

Meer tips en trucs over Android? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Android-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Android Phone

Ontdek de Android Phone, 8e editieAndroid is Googles besturingssysteem voor smartphones. Meer dan tachtig procent van alle smartphones draait op Android. In het boek Ontdek de Android Phone, beschrijft Joris de Sutter wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van je smartphone volledig benut. Van het toetsenbord en de synchronisatie van gegevens in ‘the cloud’ tot het gebruik van apps (en de Play Store) en de bespreking van tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Phone te halen. Dit boek is bijgewerkt tot en met versie 11 van Android. Uit de inhoud:

  • Videolessen: gratis videolessen over de onderwerpen in dit boek.
  • Bekijk de video’s op je Android Phone in een handige app.
  • Web en e-mail: zo surf je met je smartphone op internet en verstuur en ontvang je sms’jes en e-mailberichten.
  • Telefoneren: lees alles over gesprekken voeren, oproepen ontvangen en meer.
  • Synchroniseren: je synchroniseert je contacten, agenda, bestanden en meer in the cloud.
  • Kaarten: oriënteer je met Google Maps of ga op reis met StreetView.
  • Muziek: beluister en beheer je muziekbibliotheek.
  • Foto’s, YouTube en video: geniet van foto’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • Apps en de Play Store: zo installeer en koop je apps online.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.