kleurboeken in PowerPoint

Kleurboeken in PowerPoint: ‘verstopt’ plezier!

Nu een nieuwe COVID-lockdown nagenoeg onvermijdelijk lijkt te worden, is het tijd om weer wat vertier te bunkeren. Zoals kleurboeken in PowerPoint.

We liepen er zelf stomtoevallig tegenaan. Op zoek naar een mooi sjabloon voor screenshots bij een artikel tikten we kunst in als zoekterm. En dat in het zoekveld dat je ziet bovenaan het handjevol voorgestelde sjablonen, om precies te zijn. Te zien na het starten van PowerPoint. Tot onze verbazing bleken er onder de zoekterm kunst ook kant-en-klare kleurboeken tevoorschijn te komen. Vreemd genoeg verschijnen die boeken dan weer niet als je zoekt op kleurboeken. Kortom: een gelukstreffer. Er zijn kleurboeken beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen. Hoe het werkt? Lees vooral verder!

Zoeken en vinden

Tik in het sjablonen-zoekveld het woord kunst en druk op enter. Er verschijnen nu maar een paar sjablonen, waarvan slechts een klein deel écht aan de zoekterm kunst voldoet. Voor de rest zie je een setje kleurboeken klaarstaan. In dit voorbeeld gaan we voor het exemplaar KLEURBOEK MET TUINEN, altijd leuk. Klik erop en klik vervolgens in het geopende venster op Maken. Het sjabloon opent in PowerPoint. Dat we hier niet van doen hebben met een gewone presentatie wordt al direct duidelijk. De dia’s in de ‘show’ zijn stuk voor stuk lijntekeningen, klaar om door jou (of je kids) ingekleurd te worden. Om dat voor elkaar te krijgen is het wel zaak om de presentatie af te drukken.

kleurboeken in PowerPoint
En daar is een kant-en-klaar kleurboek, in dit geval een exemplaar voor volwassenen.

Afdrukken, desnoods als pdf

Klik in het menu Bestand en dan op Afdrukken. Controleer vervolgens of onder het kopje Instellingen en Dia’s op een volledige pagina de optie 1 dia per pagina afdrukken is geselecteerd. Verder zou je als ‘printer’ kunnen kiezen voor Microsoft Print to PDF. Dat heeft als voordeel dat er van het kleurboek éérst een pdf’je gemaakt wordt, dat makkelijk is te archiveren en ook zónder beschikbaarheid van PowerPoint te openen is. En vervolgens alsnog af te drukken.

kleurboeken in PowerPoint
Afdrukken als pdf of direct op papier: het mag allebei.

Digitaal

Je zou zelfs – voor de digi-verslaafden – zo’n pdf kunnen openen in een tekenprogramma- of app en de zaak digitaal inkleuren. Maar eerlijk is eerlijk: gewoon inkleuren met echte potloden en echt papier is een stuk rustgevender. Hoe dan ook: kleurboeken in PowerPoint, wie had dat ooit gedacht?

kleurboeken in PowerPoint
Je zou bij gebrek aan potloden en papier ook kunnen kiezen voor digitaal inkleuren.

Kleurboeken in PowerPointNatuurlijk is PowerPoint vooral een tool voor meer serieuze zaken. Bekend van bedrijfspresentaties, spreekbeurten en meer. Maar dat het er dus echt niet altijd bloedserieus aan toe hoeft te gaan bewijzen in ieder geval de ietwat verstopte kleurboeken voor PowerPoint. En wil je toch eens (meer) serieus aan de slag met het presentatiepakket dat deel uitmaakt van Microsoft Office 365, dan is het Handboek PowerPoint 2019 van Ronald Smit. Dit epistel helpt u snel op weg en biedt oefeningen, tips en voorbeelden uit de praktijk. Wordt een PowerPoint-tijger zonder presentatiestress. Sterker nog: beleef eens wat plezier aan het opzetten van zo’n presentatie en maak er wat moois van dat de aandacht van de toehoorders gevangen houdt.

 


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.