Lightroom Classic: de Hue-schuifregelaar

Lightroom Classic: De Hue-schuifregelaar ofwel Kleurtoon verschuiven

Een van de vernieuwingen in Lightroom Classic is het kunnen aanpassen van kleuren met de Hue-schuifregelaar.  In deze blogpost leggen we uit hoe je met de Hue-schuifregelaar in Lightroom Classic heel eenvoudig een blauwe trui in een rode trui verandert. Kleurtoon verschuiven in Lightroom Classic.

De Hue-schuifregelaar voor het aanpassen van de kleurtoon

Selecteer met het penseel de blauwe trui…

Soms wil je een specifieke kleur van een onderwerp/voorwerp veranderen. Dat kan nu vrij eenvoudig met het veranderen van de Kleurtoon van een onderwerp dat je hebt geselecteerd. De stappen zijn eenvoudig:

  1. Je selecteert alles waarvan je de kleurtoon wilt aanpassen. Ik gebruikte in dit voorbeeld het penseel om de blauwe trui te selecteren/maskeren.
  2. Check je selectie door de letter ‘o’ te toetsen. Je ziet dan de selectie die je hebt gemaakt. De selectie is hier groen gekleurd. Toets weer de ‘o’ om de selectie niet meer te zien.
  3. Schuif nu met het schuifje bij het Kleurtoon-gereedschap. Het bovenste balkje laat zien welke verschuiving je gaat maken. Het onderste balkje toont de oorspronkelijke kleur.
Van een blauwe naar een rode trui met Kleurtoon aanpassen.

Eenvoudig: van een blauwe naar een rode trui! Het veranderen van een kleur is met de Hue-schuifregelaar – Kleurtoon veranderen – heel simpel.

Meer tips over Lightroom vind je HIER.

Meer over Lightroom Classic leren? Bij Van Duuren Media zijn er verschillende boeken die Lightroom Classic behandelen. Ontdek Lightroom Classic van Pieter Dhaeze en Hans Frederiks, de boeken van Scott Kelby over Lightroom of Photoshop en Lightroom Classic voor fotografen Classroom in a book van Adobe. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.