Amaziograph in actie

Maak indrukwekkende tekeningen met Amaziograph

Zelfs als je geen tekenwonder bent maak je met de app Amaziograph in een handomdraai iets moois.

Je kent vast wel de kleurboeken voor volwassenen. Bomvol patronen die erom schreeuwen ingekleurd te worden. Deze mandala-achtige figuren zien er op het eerste gezicht heel complex uit. Nadere bestudering leert echter al snel dat er vaak een hoge mate van herhaling en spiegeling in aanwezig is. Voor die rekenkundige trucjes is een tablet prima inzetbaar! Dat bewijst bijvoorbeeld de app Amaziograph (€1,09), beschikbaar voor iOS, Android en – jawel – Windows (phone) via de Windows Store. Teken complexe figuren in een handomdraai.

Spiegelfestijn

Amaziograph is niet per definitie bedoeld voor het zelf ontwerpen van kleurplaten. Al was het maar omdat je tijdens het tekenen ook kleur kan gebruiken. Maar als je alleen voor zwarte lijnen kiest en je creatie vervolgens afdrukt ontstaat volgens ons een prima kleurplaat. En dan eentje die écht volledig zelf is ontworpen en die je dus vol trots kan signeren met je eigen naam. Het werkt simpel. Tik in het hoofdmenu van de app op + linksboven. Kies dan een van de spiegel-effecten. Dat kan een heel eenvoudige enkelvoudige spiegel zijn, maar ook een complexe caleidoscoop. Vervolgens ga je aan het tekenen. In het begin is het even wennen om onderdelen ‘sluitend’ te maken, maar na een tijdje krijg je de smaak vanzelf te pakken.  Tekenen kan gewoon met je vinger, inzoomen voor nauwkeurig werken is geen probleem. Het mooist werkt het echter met een nauwkeurige digitale pen. Dus als je zoiets hebt liggen voor je tablet…


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.