Microsoft Edge met extensions: eindelijk bruikbaar?

Welke browser gebruik jij bij Windows 10? Edge? Firefox? Chrome? Nu Microsoft Edge na de Anniversary Update extensions ondersteunt, wordt Edge misschien interessanter als vaste browser om het internet af te struinen. Microsoft probeert gebruikers van laptops in ieder geval te overtuigen om Edge te gebruiken omdat – volgens een onderzoek van Microsoft – browsen met Edge veel minder batterijpower kost dan browsen met Chrome. Ik ben nog niet overtuigd van Edge uit de Windows 10 Anniversary Update. Jij wel?

Ik gebruik Google Chrome op mijn computers, telefoons en tablet. Waarom? Omdat het allemaal zo lekker synchroniseert. Mijn ‘computer-universum’ bestaat uit een iMac, een Windows 10-laptop, een Galaxy Note 4 en een Nexus 9. Mac OS X, Windows 10 en Android. Drie verschillende besturingssystemen, één browser: Chrome. Chrome heb ik uitgebreid met een aantal extensies: Authy, Dashlane, Evernote webclipper en Google Drive, om de belangrijkste te noemen. Qua Cloud heb ik me verbonden met Google Drive en alles wat daarbij hoort. Ik schrijf in Google Documents, dus die uitbreidingen heb ik ook nodig in mijn browser. Zo kwam ik een aantal jaren geleden vanzelf uit bij Chrome. De extensies bij Chrome zijn uitermate belangrijk voor me, zo kan ik moeiteloos van de Mac op de Windows-laptop en naar mijn Android-apparaten overschakelen. Bij alle drie de platforms heb ik de beschikking over Dashlane en Authy voor mijn wachtwoorden en two-factor-authenticatie.

Extensies

edge-iconSinds de Anniversary update van Windows 10 van begin augustus, heeft Microsoft Edge ook de mogelijkheid van extensies om de mogelijkheden van Edge uit te breiden.  Dat is een belangrijke verbetering. Nu kunnen derde partijen als Evernote of Dashlane uitbreidingen maken zodat iets als de Evernote Webclipper of ondersteuning voor passwords vanuit Dashlane.

Op dit moment zijn er nog maar een handvol extensies. De Web Clipper is er, LastPass (een password manager), twee verschillende Ad blockers, Pocket, OneNote, dat zijn ze wel zo’n beetje. Natuurlijk zal dat de komende maanden groeien, maar mijn favorieten zitten er nog niet tussen.

Ga ik ooit Edge gebruiken als standaard browser? Zeg nooit, nooit… Op dit moment zie ik er voor mijn manier van computergebruik geen heil in. Ik gebruik geen Windows Mobile telefoon en dat zie ik ook niet zo gauw gebeuren. Dat de batterij het op mijn laptop met Edge misschien wat langer uithoudt, maakt me niet zoveel uit. Chrome vraagt ook veel stroom op mijn Android-toestellen, maar de voordelen van de uitwisseling tussen de verschillende platforms wegen voor mij zwaarder dan het stroomgebruik.

Wat gebruik jij als browser? Edge op je desktop en Edge op je mobiel? Firefox? En wat is daar handig aan? Laat het weten in de reacties.

3 gedachten over “Microsoft Edge met extensions: eindelijk bruikbaar?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.