Microsoft rolt wederom een grote cumulatieve update voor Windows 10 uit

Microsoft rolt opnieuw een grote update uit voor Windows 10

In januari sloeg Microsoft om onbekend gebleven redenen de maandelijkse update-ronde (Patch Tuesday) over. Deze maand was het raak: vorige week verscheen een grote cumulatieve update. En deze week werden gebruikers wederom op een monsterlijk grote serie noodpatches getrakteerd.

Updates voor Windows 10 blijven veel eindgebruikers kopzorgen geven. Je weet maar nooit of een update goed verloopt en of er geen nieuwe fouten geïntroduceerd worden. Dat laatste bleek het geval bij de updateronde van maart, vorige week dinsdag verschenen. Vandaag mogen Windows 10-gebruikers er wederom even voor gaan zitten: update KB4015438 wordt uitgerold. Een onaangekondigde en wellicht onaangename verrassing, want het is een flink uit de kluiten gewassen volledige cumulatieve update. Met daarin ten minste twee urgente reparaties van vorige week geïntroduceerde fouten. Voor thuisgebruikers is eigenlijk alleen de ‘dvd-bug’ interessant. Het was sinds vorige week niet meer mogelijk om dvd’s met Microsoft’s eigen app, noch andere dvd-software af te spelen. Dat leidde steevast tot een stevige crash van de betreffende software. Dat moet nu opgelost zijn.

Tijdvretend

Waarom Microsoft nu weer gekozen heeft voor zorgwekkend zwaar geschut in de vorm van een cumulatieve update is onduidelijk. Wel wordt het steeds duidelijker dat jij als gebruiker weinig controle hebt over dit soort verrassingen. Installeren is de enige optie en dat betekent weer een middagje tandenknarsen voor velen. Extra vervelend voor ZZP’ers en kleine bedrijfjes die dit soort tijdvretende opgedrongen klussen kunnen missen als kiespijn.

Meer lezen over Windows 10 updates en upgrades? Klik hier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.