Microsoft gaat weer banen schrappen (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Microsoft_buildings_EU.jpg)

Microsoft schrapt weer duizenden banen

Microsoft gaat weer duizenden banen schrappen. Deze keer is de afdeling Sales de klos.

Op CNBC lezen we over de nieuwste plannen van Microsoft: wederom een grote ontslagronde. Het bedrijf wil zich meer en meer gaan concentreren op de verkoop van hun succesvolle cloud-service Azure. Duizenden banen staan op de tocht, vooral bij de afdeling Sales. Het zijn vooral werknemers buiten de VS die de klappen krijgen deze keer: 75% van de ontslagen zal daar plaatsvinden.

Cloud is de toekomst

De nieuwe ontslagronde komt bovenop de recente reorganisaties waarbij ook veel banen verloren gingen. Zo werd een grote hoeveelheid werknemers van de mobiele tak naar huis gestuurd. Op zich valt het aantal ontslagen percentueel gezien nóg mee. Microsoft heeft wereldwijd 121.000 werknemers in dienst. Een paar duizend minder zal niet direct opvallen. Maar het zal je baan maar zijn. En bovendien wordt het steeds duidelijker welke richting Microsoft op wil: de cloud. Wat dat op lange termijn voor producten als Windows en Office gaat betekenen is natuurlijk koffiedik kijken. Maar wellicht draait u over tien jaar al uw Windows-software gewoon via een webpagina. Gewoon vanaf de tablet, smart-tv of laptop met ongeacht welk besturingssysteem daarop geïnstalleerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.