Misbruik van ChatGPT

Misbruik van ChatGPT

Hallo, Ik ben ChatGPT

Net als met elk stuk gereedschap dat ooit door de mensheid is uitgevonden, behoort misbruik van ChatGPT ook tot de mogelijkheden. In het boek Hallo, ik ben ChatGPT – grotendeels geschreven door ChatGPT zelf – lees je er alles over. Hier alvast een extract uit het boek betreffende dit onderwerp.

Er zijn al gevallen van misbruik van ChatGPT bekend. Zo zijn er bijvoorbeeld chatbots ontwikkeld die worden gebruikt om nepnieuws te verspreiden of om mensen te misleiden. Ook zijn er phishingaanvallen uitgevoerd waarbij gebruik werd gemaakt van chatbots die werden getraind met behulp van ChatGPT-technologie. Deze gevallen benadrukken het belang van het zorgvuldig evalueren van de risico’s en uitdagingen van de verdere ontwikkeling van ChatGPT en het nemen van maatregelen om misbruik van deze technologie te voorkomen.

misbruik van ChatGPT
 • Rapid growth of ‘news’ sites using AI tools like ChatGPT is driving the spread of misinformation (mei 2023): mijn.cc/gpt26.
 • AI chatbots making it harder to spot phishing emails, say experts (maart 2023): mijn.cc/gpt27.
 • Chatbots, deepfakes, and voice clones: AI deception for sale (maart 2023): mijn.cc/gpt28.

Voorkomen van risico’s

Om toekomstige risico’s te beperken en/of te vermijden kan aan de volgende zaken worden gedacht, of worden of zijn deze al geïmplementeerd:

 • Menselijke supervisie Hoewel het belangrijk is dat AI-modellen zoals ChatGPT steeds onafhankelijker worden, blijft menselijke supervisie van essentieel belang om potentiële misbruiken te voorkomen en ervoor te zorgen dat de technologie op een ethische en verantwoorde manier wordt gebruikt. OpenAI onderzoekt bijvoorbeeld hoe menselijke feedback effectiever kan worden geïntegreerd in de training van modellen.
 • Transparantie en openheid OpenAI streeft ernaar om hun werk zo transparant mogelijk te maken en hun bevindingen en technologieën te delen met de wereld. Dit kan helpen om misverstanden en misbruiken te voorkomen en ervoor te zorgen dat de technologie op de juiste manier wordt gebruikt.
 • Regelgeving en beleid Naarmate AI-technologieën zoals ChatGPT blijven evolueren, zal ook het belang van passende regelgeving en beleid toenemen. Het is essentieel dat beleidsmakers, technologiebedrijven en de samenleving als geheel samenwerken om een kader te creëren dat innovatie bevordert, terwijl het misbruik voorkomt en de belangen van alle betrokkenen beschermt.
 • Voortdurende verbeteringen en aanpassingen Hoewel ChatGPT al indrukwekkend is in zijn huidige vorm, is het belangrijk te benadrukken dat dit nog steeds een werk in uitvoering is. OpenAI is continu bezig met het verbeteren en aanpassen van hun modellen, en het is waarschijnlijk dat toekomstige versies van ChatGPT nog beter zullen zijn in termen van nauwkeurigheid, veelzijdigheid en de mogelijkheid om met complexe en onvoorspelbare situaties om te gaan.
 • Sociale impact en acceptatie Hoewel het belangrijk is om de technische aspecten van ChatGPT te overwegen, is het ook essentieel om na te denken over de bredere sociale impact en acceptatie. Hoe zullen mensen reageren op een wereld waarin geavanceerde chatbots zoals ChatGPT een gemeenschappelijk onderdeel van het dagelijks leven zijn? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze technologieën op een inclusieve en eerlijke manier worden gebruikt die de belangen van alle mensen dient?

Hallo, Ik ben ChatGPT

Hallo, Ik ben ChatGPT

“Met dit praktische boek ontdek je de kracht van ChatGPT en leer je hoe je deze technologie kunt gebruiken om je in je dagelijkse bezigheden te ondersteunen. Een absolute must-read voor iedereen die meer uit deze fascinerende technologie wil halen!”

Ontdek de wereld van ChatGPT en leer hoe je deze krachtige AI-technologie kunt gebruiken om middels opdrachten in gewoon Nederlands je dagelijkse bezigheden leuker en efficiënter te maken. In dit boek nemen we je mee door de basisprincipes van ChatGPT, van de geschiedenis en de werking tot de meest recente ontwikkelingen. Je leert hoe je ChatGPT kunt gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals het opvragen, analyseren en genereren van informatie, het schrijven van voorstellen, samenvattingen en recepten en meer. We bespreken ook de ethische overwegingen van het gebruik van ChatGPT en geven praktische tips voor verantwoord gebruik.

Uit de inhoud:

 • Geschiedenis en toekomst van ChatGPT
 • Hoe ChatGPT werkt
 • De verschillende versies van ChatGPT
 • Toepassingen van ChatGPT
 • Geavanceerde technieken
 • Ethische zaken en praktische tips voor verantwoord gebruik
 • Talloze praktische voorbeelden voor thuis, het werk of ontspanning

Naast ChatGPT wordt ook aandacht besteed aan Midjourney, een AI-generator voor beeld, en Microsofts Bing Chat, dat gebruikmaakt van de technologie achter ChatGPT.

 • Zonder coderen taken automatiseren met Zapier!
  Zonder coderen taken automatiseren met Zapier!

  Ontvang je wel eens een antwoord op een webformulier en stuur je dat handmatig door naar de persoon die het antwoord moet afhandelen? Heb je wel eens een chatbot gebouwd, of een webpagina? Ongetwijfeld deed je dat handmatig, of moest je ervoor programmeren, hetzij in HTML of in JavaScript. Dat kan anders, met Zapier! Zapier…

 • ChatGPT: De revolutionaire AI die taal en technologie verbindt
  ChatGPT: De revolutionaire AI die taal en technologie verbindt

  Bob van Duuren schreef samen met ChatGPT het boek Hallo, Ik ben ChatGPT. Onlangs verscheen de 2de editie van dit boek. Deze tweede editie is niet zomaar een update; het is een essentiële gids die de nieuwste innovaties, praktische toepassingen, en ethische overwegingen van AI belicht. Het boek benadrukt hoe ChatGPT kan worden gebruikt voor…

 • De toekomst van de marketeer in het tijdperk van AI: Interview met Patrick Petersen
  De toekomst van de marketeer in het tijdperk van AI: Interview met Patrick Petersen

  Patrick Petersen is auteur van talloze boeken over marketing en techniek, daarnaast is hij spreker, ondernemer en docent. We spraken met hem over zijn laatste twee boeken: Het Handboek Social Mediamarketing en Het Handboek AI voor marketing en groei. Zijn laatste, hybride handboek behandelt de inzet van AI en digitale marketing, de optimalisatie van de…

 • Aan de slag met ChatGPT, de eerste stappen
  Aan de slag met ChatGPT: de eerste stappen

  Ben je klaar om te duiken in de fascinerende wereld van ChatGPT? Met ChatGPT kun je in een handomdraai verbazingwekkende resultaten creëren. Dit artikel gidst je door de eerste stappen en helpt je je vaardigheden met ChatGPT te ontwikkelen. Je leert in dit artikel hoe je een account bij ChatGPT maakt, hoe je er mee…

 • Excel-macro genereren met ChatGPT
  Een Excel-macro genereren met ChatGPT

  ChatGPT kan niet alleen goed overweg met tekst, maar ook met code. Een Excel-macro genereren met ChatGPT blijkt verrassend goed te gaan.

 • Zoekmachines en Chatbots in het AI-tijdperk: Wie heeft de meeste potentie?
  Welke zoekmachine of Chatbot heeft in dit AI-tijdperk de meeste potentie?

  De enorme opkomst van AI heeft ook enorme invloed op de mogelijkheden van zoekmachines. Het was altijd Google wat de klok sloeg, maar nu zijn er andere kapers op de kust. Je hebt Bing/Copilot van Microsoft, dat werkt met AI en Bard (inmiddels Gemini), dat met Google AI werkt. Welke zoekmachine je op dit moment…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.