Voorspellen wat Apple precies gaat presenteren blijft toch wat gokken (bron afbeelding: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Fortune_teller,_Albert_Anker,_1880.png)

Morgen Apple evenement

Morgenmiddag staat er (weer) een Apple evenement op stapel, waarin de fabrikant naar verwachting nieuwe hardware presenteert.

Als je een beetje serieuze tablet wilt, ontkom je niet aan een iPad. Voor nóg serieuzer dan serieus gebruikt is er zelfs de iPad Pro. Het laatste model is ‘alweer’ ruim een jaar oud, dus waarschijnlijk zijn nieuwe iPad Pro’s de eerste apparaten die Apple morgenmiddag onthult. Het zal dan – zo verwachten insiders – gaan om een 11 en een 12,9 inch exemplaar. Daarbij denken diezelfde insiders dat de homeknop vervangen gaat worden door een schermknop. Groter nieuws is het gerucht dat Apple voor de iPad’s mogelijk overstapt van Lightning naar het universele USB C. Als dat echt het geval is, kun je hier spreken van een kleine revolutie. Het betekent namelijk dat je bijvoorbeeld niet meer vast zou zitten aan dure Apple-snoertjes (of klonen van twijfelachtige kwaliteit). Ook zouden snel en eenvoudig externe monitoren aangesloten kunnen worden.

Macbook Air met retina-scherm?

De enige MacBook die nog altijd geen retinascherm heeft is de MacBook Air. Deze verder prima laptop voor onderweg moet het doen met een scherm van mindere resolutie en valt daardoor wat in het niet bij alle andere Apple-producten die voorzien zijn van een beeldscherm. De verwachting (of hebben we het hier over hoop?) is dan ook dat er morgen een nieuwe MacBook Air wordt aangekondigd met én een prettig prijskaartje én een retinascherm. Tegelijkertijd kondigt Apple wellicht ook nog wat nieuwe MacBooks en iMac’s aan, maar daar zal het sleutelwoord vooral liggen op evolutie en niet revolutie. Kortom: denk aan zaken als een processor van een net weer wat nieuwere generatie enzovoorts.

Mini en meer

Ook de Mac Mini zou mogelijk vernieuwd worden, maar tegelijkertijd ook meer gericht op professionals. Helaas betekent dat dat ‘t ‘instapprijskaartje’ van een paar honder Euro voor dit model ook een stuk hoger gaat worden. Last but not least worden een mogelijke nieuwe stylus en oordopjes genoemd. Afwachten dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.