Multi-platform notities maken met Google Keep

Multi-platform notities maken met Google Keep

Natuurlijk heb ik geen idee wat voor verschillende apparaten jij allemaal gebruikt. Ik gebruik in ieder geval allerlei apparaten met verschillende besturingssystemen: iMac, iPad, Pixel 3A XL-mobieltje, een Chromebook en heel af en toe Windows 10 onder Bootcamp. Op al die verschillende apparaten maak ik notities. Notities van ideeën voor het blog, over boeken die ik wil lezen, films die ik wil kijken… Die aantekeningen wil ik in één app kunnen raadplegen. Het heeft even geduurd voordat ik de notitie-app vond die ik op al die apparaten kon gebruiken en die al mijn notities in de cloud opslaat. Het is wat mij betreft Google Keep.

Niet allemaal multi-platform

Er zijn talloze apps om notities mee te maken. Ze zijn natuurlijk lang niet allemaal multi-platform. Neem Notability waar collega Ronald Smit laatst zo enthousiast over schreef. Die app is er voor iOS en macOS, maar niet voor Android, Chrome OS en Windows 10. Zo’n app valt voor mij dus meteen af. Daarnaast moeten ze op een of andere manier in een of andere cloud synchroniseren. Dat doen Evernote, OneNote en Keep alledrie. Ik gebruikte lange tijd Evernote, totdat je met de gratis versie nog maar met 2 verschillende apparaten kon synchroniseren. OneNote van Microsoft is voor een deel gratis en, omdat ik ook een Office-abonnement heb, viel het allemaal ook te synchroniseren middels de Microsoft-cloud. Is OneNote dan de ideale notitie-app?

OneNote

OneNote heeft integratie in mijn browser (Chrome), heeft apps voor iOS, macOS, Android en werkt natuurlijk ook op een Chromebook. Heerlijk toch? Ik vond uiteindelijk van niet. Het lag waarschijnlijk aan mij, maar de interface van deze notitie-app was me veel te ingewikkeld. Het lukte me niet om de notities georganiseerd te bewaren. Boeken die ik wil lezen in een ‘mapje’ boeken, ideeën voor het blog in allerlei verschillende mapjes enzovoort. Het kan allemaal wel, maar het werkte voor mij niet lekker, niet handig (maar dat heb ik met meer Office-apps).

Google Keep

Ik ging terug naar Google Keep, dat ik gebruikte voor het maken van eenvoudige, snelle aantekeningen. Google Keep is geïntegreerd in de Chrome-browser en er zijn apps voor Android en iOS. Je notities synchroniseren in de Google Cloud. Allemaal zonder problemen. Ik verdiepte me eindelijk meer in deze ogenschijnlijk eenvoudige app. Ik ontdekte dat je notities verschillende Labels kon geven, zodat ik mijn aantekeningen kon onderverdelen in de verschillende onderwerpen.

Multi-platform notities maken met Google Keep
Google Keep in Chrome op de iMac. Links de verschillende Labels, rechts de notities uit allerlei bronnen over Fotografie.

Lees ik nu wat op mijn iPad in de krant, dan kan ik dat snel op onderwerp opslaan in Google Keep. Zit ik op mijn telefoon dan is daar ook Keep, idem in Chrome op mijn iMac. Het is natuurlijk wel weer Google. Het is gratis en ik betaal met de informatie die Google over me opslaat. Dat is dan maar zo. Ik werk in Google Docs, gebruik Google Foto’s, ik zoek met Google. Het blijft het eeuwige probleem: stop ik ermee dan moet ik alternatieven zoeken voor al die verschillende apps. Terug naar pen en papier ga ik in ieder geval niet meer.

Wil je meer lezen over de apps die Google biedt? Dan is Ontdek Google Docs en Drive misschien iets voor je!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.