Check je Wachtwoorden Dag

Nationale Check je Wachtwoorden Dag

Check je Wachtwoorden Dag24 november – zondag aanstaande dus – is het Nationale Check je Wachtwoorden Dag. Was je op de eerste donderdag in mei World Password Day vergeten, dan is Checkjewachtwoordendag de dag om eens goed bezig te gaan met je wachtwoorden. Gebruik jij nog qwertyuiop of 123456, de naam van je huisdier of gebruik je één wachtwoord voor alle diensten waar je moet inloggen? Aan het werk!

Gebruik een wachtwoordmanager

Op dit blog schrijven we zeer regelmatig over het veiliger maken van je leven op het wereldwijde wilde internet. Dat je bijvoorbeeld voor elke dienst/winkel/bank/overheidsgedoe een nieuw, veilig wachtwoord moet gebruiken. En dat je daar een wachtwoordmanager voor moet gebruiken. Een wachtwoordmanager genereert veilige, lange wachtwoorden en voor elke dienst een andere. Zelf hoef je maar één – veilig – wachtwoord te onthouden: dat van je wachtwoordmanager. Je kunt er vaak over schrijven, je kunt het in je omgeving vertellen, toch blijven mensen aanrommelen met een paar dezelfde wachtwoorden. Ze moeten een keer gehackt worden om het hardhandig te leren.

Nationale Check je Wachtwoorden Dag

Wil je nog eens lezen wat er op dit blog over geschreven is? HIER vind je alle artikelen over online-veiligheid. Daarnaast heeft Van Duuren een 3-tal boeken over een veilig online-bestaan: Veilig online van Hans Frederiks en Ronald Smit, het Handboek IT-security van Tom de Mulder en het nieuwe boekje over wachtwoorden Pas op je Password van Patrick Mackaaij. In alle drie de boeken kun je lezen over wachtwoordmanagers en hoe je ze kunt gebruiken. Of je nu aan het werk gaat met Dashlane (mijn eigen favoriet) of met Bitwarden, de favoriet van Patrick Mackaaij: ga een wachtwoordmanager gebruiken! Besteed je zondag, maandag of een andere dag aan je wachtwoorden. Je zult zien, een wachtwoordmanager is niet ingewikkeld, reuze handig én veilig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.