En, gaat ie nog komen dit jaar, die nieuwe MacBook Air? (bron afbeelding: https://pixabay.com/nl/macbook-macbook-air-computer-1001303/)

Nieuwe iPad Pro en goedkope macBook?

Hoewel door sommigen verwacht, werden ze bij de afgelopen ronde aankondigingen van Apple niet genoemd. Waar blijven dus die nieuwe iPad Pro en goedkopere MacBook…?

Met Apple is het altijd afwachten wat je nou wel en niet te zien krijgt tijdens het jaarlijkse ‘bedrijfsfeestje’ in september. De geijkte kandidaten – nieuwe smartphones en een al even nieuwe Watch bevredigde de behoefte van consumenten maar deels. Want waar blijft toch bijvoorbeeld die beloofde nieuwe iPad Pro? Geen zorgen, die wordt waarschijnlijk binnenkort aangekondigd. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat Apple de tablet niet (altijd) op het hoofdevenement openbaart. Inmiddels wijzen alle tekenen op een nieuwe Pro. Ten eerste duiken de gegevens op in het nieuwe iOS12, maar ook is er een ander veelzeggend teken in dat besturingssysteem te zien. Vroeger stond de klok op iPad’s midden boven in beeld. Nu is de tijd verhuisd naar de linkerkant en de overige informatie naar de rechterkant van de infobalk. Dat is waarschijnlijk geen toeval. De nieuwe iPad Pro zou namelijk beschikken over een notch in plaats van een homeknop (hoewel dat bij Onemorething.nl dan weer ontkend wordt). En die notch past precies op de plek van waar vroeger de klok stond.

Koffiedik

Het blijft dus allemaal weer een beetje koffiedik kijken. Maar dat maakt het ook wel weer leuk natuurlijk. De PR-machine van Apple is toch best geniaal te noemen, mensen blijven erover praten. Een van de dingen waar ook over gepraat wordt is een nieuwe versie van de MacBook Air. Of beter: een goedkopere versie van de reguliere MacBook. Ook die schijnt er volgens ingewijden toch echt aan te komen. En – eindelijk – is dat apparaat dan – nog altijd volgens de geruchten – voorzien van een Retina-scherm. De ‘oude’ MacBooks hebben dat niet. Hoewel het Air-scherm zeker niet slecht is, zie je wel een duidelijk verschil in scherpte in vergelijking tot de inmiddels gangbare Retina-schermen op alle andere Apple-apparaten. Heel onlogisch klinkt deze upgrade dus niet. Het zou in ieder geval een welkome aanvulling zijn. De prijs voor deze nieuwe macBook Air (of hoe het ding ook gaat heten) moet vergelijkbaar zijn met die van een reguliere laptop uit de betere middenklasse. Bereikbaar dus voor meer mensen en dat is altijd goed nieuws. Volgens kenners kondigt Apple de nieuwelingen alsnog in oktober aan, dat is in het verleden ook al eens zo gebeurd.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.