Nieuwe versie van Microsoft Paint met 3D

Microsoft Paint is er altijd geweest, vanaf de eerste versie van Windows. Het lijkt een eenvoudige applicatie, maar er werden/worden mooie dingen mee gemaakt. Er komt binnenkort een nieuwe versie met ondersteuning voor 3D.

Microsoft Paint, bestaat dat dan nog? vroeg ik me af toen ik las dat er online een nieuwe versie van was gespot. Ik zocht tussen mijn applicaties op mijn Windows 10-laptop naar de meest recente versie van Paint. Geen Microsoft Paint te vinden. Ik googelde microsoft paint windows 10 en als eerste zoekvondst kreeg ik een supportdocument van Microsoft hoe ik Microsoft Paint onder Windows 10 geïnstalleerd kon krijgen. Geen idee waarom Paint niet standaard geïnstalleerd staat maar met de instructies van Microsoft – typ bij Zoek in de taakbalk paint en selecteer Paint in de zoekresultaten – had ik Paint ineens weer op mijn PC. De laatste versie, niet de nieuwste versie

3D

Bij The Verge vond ik een stukje over de versie van Paint die binnenkort – op het event dat Microsoft op 26 oktober organiseert? – zal worden geïntroduceerd. Kijk hier naar een filmpje over die 3D mogelijkheden:

Na nog wat extra zoekwerk vond ik bij Windows Central een artikel over die nieuwe versie van Paint en de mogelijkheid om hem zelf uit te kunnen proberen. Ik volgde de instructies, maar bij mij gaf Windows de mededeling dat Paint voor mij op dit moment niet beschikbaar is. Ik werd naar de Store gestuurd.

paint-not-available

In die Store is die nieuwe versie natuurlijk ook niet te vinden. Nu ja, misschien heb jij meer geluk met het installeren van deze preview-versie en anders is het wachten op de échte introductie van Paint.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.