Nieuwe versies van Affinity Designer, Photo en Publisher

Nieuwe versies van Affinity Designer, Photo en Publisher voor een weggeefprijs

Deze maand kwam Serif met volledig nieuwe versies van hun Affinity-apps: Affinity Designer 2, Affinity Photo 2 en Affinity Publisher 2. Ze draaien allemaal onder Windows, macOS en iPadOS en de hele ‘suite’ is op het moment van schrijven te koop voor € 119,99. De Heilige Drie-eenheid voor fotobewerking, vectorillustraties en paginaopmaak voor een weggeefprijs...

Adobe Creative Cloud of Serif

Over de abonnementsvormen van Adobe en inmiddels ook van Luminar hebben we in de loop van de tijd al genoeg geschreven. Er zijn hele volksstammen die geen abonnement op software willen. Die willen software gewoon kopen en niet elke maand of elk jaar geld overmaken voor die software en waarbij, als je niet meer betaalt, de software ophoudt met werken. Als je van Adobe’s Heilige Drie-eenheid gebruik wilt maken, Photoshop, Illustrator en InDesign, dan kost je dat, met de zwarte vrijdagkortingen van dit moment, € 36,29 per maand. In iets meer dan 3 maanden heb je dan als de beschikking over de hele Affinity suite!

Affinity Photo

De prijs voor alle zes de applicaties – € 99,17 excl. BTW – is eigenlijk te krankzinnig voor woorden. Je kunt met elke app van Affinity werken op de iPad en je werk daarna voortzetten op je Windows- of macOS-computer. Wat er allemaal nieuw in de Affinity 2-apps is, daar komen we in latere blogposts nog op terug. Omdat ik zelf nu eenmaal veel met fotografie aan de gang ben, keek ik in eerste instantie alleen naar de vernieuwingen in Affinity Photo. Bijvoorbeeld naar Niet-destructief ontwikkelen van Rawbestanden. Dat klinkt normaal voor Photoshop maar voor Affinity Photo is dat nieuw. Daarnaast kun je, als je de complete suite hebt, in Affinity Publisher Raw-bestanden plaatsen en die ‘live’ bewerken in de opmaak. Kijk maar in de demo die Serif online zette met de vernieuwingen in Affinity Photo.

Wat is er nieuw in Affinity Photo 2?

Wil je weten wat er allemaal meer nieuw is in de nieuwe versies van Affinity Photo, Publisher en Designer, kijk dan HIER op de site van Serif.

Affinity Photo en Designer? Daar zijn boeken over!

Bij Van Duuren Media verschenen twee boeken over de Affinity-applicaties: Zo werkt Affinity Photo, geschreven door Bob Timroff en Zo werkt Affinity Designer door Mark Van Heck. In beide boeken maak je kennis met de grondbeginselen van beide applicaties. Wat we schreven over Affinity Photo, met voorbeelden uit het boek, kun je HIER vinden. Wat we over Affinity Designer schreven, ook met voorbeelden uit het boek, vind je HIER.
Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.