Office 365 is erg aantrekkelijk voor zowel thuis- als zakelijk gebruik

Office 365 of ‘gewoon’ Office?

Microsoft Office is nog altijd de gouden standaard in het bedrijfsleven. Maar kies je voor een ‘los’ pakket of Office 365?

Office bestaat uit tenminste de productieve pakketten Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Met dit illustere viertal kan je alle kanten op wat werk en studie betreft. Aan de pakketten voor thuisgebruik en studie hangt een prettig prijskaartje. Sinds alweer een tijdje kan je kiezen uit een eenmalige aanschaf óf een abonnement op Office 365. Hoewel we normaal gesproken absoluut geen fan zijn van op abonnementen gebaseerde software ligt dat bij Office anders. Al was het maar vanwege de interessante prijsstelling en de extra features die je bij het abonnement krijgt.

Passend abonnement

Er zijn diverse vormen van Office 365 abonnementen verkrijgbaar. Zo kost een abonnement voor één thuisgebruiker €69 per jaar. Praktischer is meestal om voor de Home-licentie te kiezen a €99 per jaar. Die mag je gebruiken op vijf pc’s of Mac’s en je krijgt er 1 TB aan cloudopslag bij. De mobiele Office-apps zijn eveneens te koppelen aan de Office 365-account. Zo kan je overal doorwerken aan bijvoorbeeld je Word-document, desnoods onderweg in de trein op een tablet. Een overzicht van alle thuis- en studentenabonnementen vind je op deze pagina. Bij alle abonnementen hoort overigens een gewoon op je computer te installeren set aan software. Het enige verschil met de ‘gewone’ Office-versie wat dat betreft is dat de software stopt met werken als je je abonnement beëindigt.

Freelance en ZZP

Officieel mogen de thuisversies niet voor zakelijk gebruik ingezet worden. Dat illegaal stiekem toch doen is eigenlijk ook nergens meer voor nodig. Voor circa €105 per jaar (gebaseerd op een abonnementsprijs van €8,80 per maand) schaf je jezelf namelijk Office 365 Business aan. Ook dit pakket mag op vijf verschillende pc’s en (of) Mac’s geïnstalleerd worden en je krijgt er wederom 1 TB cloudopslag bij. Het net iets duurdere Office 365 Business Premium levert je tevens een mailserver en andere extra’s op die mogelijk interessant zijn voor de die-hard ZZP’er die het onderste uit de kan wil halen. Wat zakelijke abonnementen betreft vind je hier een overzicht.

Upgrades inclusief

Groot voordeel van het Office 365-abonnement is verder dat je altijd zeker bent van de nieuwste Office-versie. Momenteel is Office 2016 gangbaar; verschijnt bijvoorbeeld volgend jaar Office 2018 in je abonnementsperiode dan kan je dat zonder extra kosten downloaden en installeren. Ook aardig zijn de onlineversies van een paar Office-onderdelen. In geval van nood kan je daarin via een willekeurige browser toch nuttig werk verrichten. Wat ons betreft is een Office 365-abonnement zonder meer de moeite van het overwegen waard.

Leestip

Heb je Office 2016 als onderdeel van Office 365 eenmaal geïnstalleerd, dan komt Het Complete Boek Office 2016 natuurlijk goed van pas!


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.