Siri en privacy

Siri en privacy

Zo word je een iPhone-pro

Vanzelfsprekend is het geen slechte zaak om eens een blik op de combi Siri en privacy te werpen. Gaan we dan ook doen in dit artikel, afkomstig uit Zo word je een iPhone-pro.

Vooropgesteld: geen enkele slimme assistent zal je honderd procent veiligheid bieden. Jouw spraakdata wordt altijd ter analyse doorgestuurd naar een datacenter elders. En ook je zoekopdrachten worden daar verwerkt en als – hopelijk – pasklaar antwoord verwerkt. Wil je dus echt helemaal zeker zijn van je privacy, dan moet je geen slimme assistent als Siri (of welke van de andere ook) gebruiken. Dat gezegd hebben kun je – zoals beloofd – lezen in het boek Zo word je een iPhone-pro en hieronder.

Siri en privacy-instellingen

We willen je erop wijzen dat privacy een belangrijk aspect is bij het gebruik van Siri. Hier is hoe je de privacy-instellingen voor Siri kunt beheren, inclusief het omgaan met spraakopnamen.

1 Open de app Instellingen, blader naar beneden en tik op Siri en zoeken.

2 Om spraakopnames te beheren:

  • Tik op Siri- en dicteergeschiedenis.
  • Hier kun je kiezen om je geschiedenis te verwijderen door op Verwijder Siri- en dicteergeschiedenis te tikken. Dit zal alle opgeslagen spraakopnamen en interacties met Siri verwijderen.
Siri en privacy

3 Om persoonlijke verzoeken te beheren:

  • Ga terug naar Siri en zoeken.
  • Onder het kopjes Suggesties van Apple en Materiaal van Apple kun je de schakelaars aanpassen om te voorkomen dat je ongevraagde suggesties krijgt. Je bepaalt hier welke persoonlijke informatie Siri kan gebruiken om je suggesties te geven.

4 Om locatievoorzieningen te beheren:

  • Ga terug naar Instellingen en tik op Privacy en beveiliging.
  • Tik op Locatievoorzieningen en blader naar beneden om Siri en de dicteerfunctie te vinden.
  • Hier kun je de locatievoorzieningen voor Siri aanpassen. Je kunt kiezen tussen Nooit of Bij gebruik van de app.

Door deze instellingen zorgvuldig te beheren kun je een evenwicht vinden tussen functionaliteit en privacy bij het gebruik van Siri. Het is altijd een goed idee om regelmatig je privacy-instellingen te controleren en bij te werken om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent met de informatie die je deelt.

Zo word je een iPhone-pro

Zo word je een iPhone-pro

Je iPhone is een technisch hoogstandje… maar zeg nu eerlijk: haal je wel alles eruit wat erin zit? Natuurlijk: foto’s en video’s maken, bellen, whatsappen en spelletjes spelen doen we bijna allemaal. Plus een beetje surfen op internet en wellicht je e-mail en agenda bijhouden. Maar dit schitterende apparaat kan zo veel meer! Niet alleen zijn er veel – vaak verborgen – apps beschikbaar die nuttig, leerzaam of onderhoudend zijn, maar de apps die je regelmatig gebruikt – zoals bijvoorbeeld Mail, Safari en zelfs Instellingen! – bieden vaak ook zeer handige, tijdbesparende of gewoon leuke opties waardoor je (veel) meer uit je kostbare bezit haalt. Daarnaast biedt het besturingssysteem zelf talloze functies die je ongetwijfeld zelden of nooit gebruikt, maar die het werken met de hardware aanzienlijk vereenvoudigen of leuker maken.

Het boek Zo word je een iPhone-pro is bedoeld voor iedereen met een iPhone die daar (bijna) dagelijks mee in de weer is. Heb je het gevoel dat zaken efficiënter, sneller of gemakkelijker kunnen? Dan is het goed om te weten dat dat bijna altijd het geval is. Met de talloze tips, wetenswaardigheden en verborgen pareltjes leer je écht het meeste uit je iPhone te halen en er meer plezier aan te beleven.

  • Het enige Nederlandstalige boek dat diep ingaat op de verborgen mogelijkheden van de iPhone
  • Met de tips uit dit boek beleef je meer plezier aan je dure investering en haal je er veel meer uit dan je voor mogelijk hield
  • Samengesteld in samenwerking met de ervaren experts van iCulture


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.