Snapseed op donker

Snapseed is een populaire app voor het bewerken van foto’s op je smartapparaat. En waarom ook niet! De mogelijkheden zijn uitgebreid en de app werkt zowel op Android als iOS en is geschikt voor telefoon en tablet. Snelle aanpassingen, omzettingen naar zwart-wit, een kadertje om een foto: Snapseed doet het allemaal. Snapseed wordt regelmatig geüpdatet, hoewel de update-frequentie de laatste tijd wat afnam. De laatste update brengt… Tromgeroffel… Een donker thema!

Dark theme

Snapseed
Dark theme bij de Settings (Instellingen).


Een donker thema? Ja, de enige vernieuwing die je in de laatste update kunt vinden is dat je kunt kiezen voor een donker thema. Bij foto-applicaties als Lightroom of Photoshop staat de interface op donker/zwart. Het idee daarachter is dat je minder afgeleid wordt door een donkere achtergrond dan door een witte achtergrond. Je kunt je beter op het bewerken van de foto concentreren is de gedachte. Dat kan best zo wezen, er zal wel onderzoek naar gedaan zijn. Snapseed heeft nu ook deze mogelijkheid. Bij de Settings (Instellingen) kun je voor Dark theme kiezen.

Liever wat anders…

Blij? Mwah. Ik had liever gezien dat je nu eindelijk een foto kon uitsnijden in een formaat dat je zelf kiest. Of dat er slimmigheidjes dankzij kunstmatige intelligentie werden opgenomen. Bijvoorbeeld handig de achtergrond bij een portret vervagen of suggesties om je foto te verbeteren zoals je in de laatste versies van Google Foto’s kunt krijgen. Verder heb ik niets te klagen. Snapseed blijft mijn favoriete app voor het verder bewerken van foto’s op mijn mobieltje en tablet. (Overigens is de laatste update van Snapseed bij mij nog niet op mijn apparaten belandt, maar hij is onderweg…)

SnapseedIn het boek Beter fotograferen met je smartphone staat een uitgebreid hoofdstuk over het werken met Snapseed. Op dit blog vind je HIER meer informatie over Snapseed.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.