Terugblikken in Apple Foto's

Snel op weg met alle mogelijkheden van Apple Foto’s

Terugblikken in Apple Foto'sAls je – zoals ik – een enthousiaste gebruiker bent van Google Foto’s, vergeet je dat de concurrentie – Apple Foto’s – ook een heel aardige en uitstekende applicatie is. Het ligt er maar aan wat voor apparaten je gebruikt. Als jouw wereld de Apple-wereld is, is er geen enkele reden om Google Foto’s te gebruiken. Wil je alles uit de mogelijkheden halen die Apple Foto’s je biedt, dan zul je je er in moeten verdiepen. Met behulp van het boek Zo werkt Apple Foto’s van Bob Timroff leer je snel alle mogelijkheden van deze applicatie kennen.

Apple Foto’s: waar voor je geld!

Soms denk je dat je zelf de wijsheid in pacht hebt. Ik vind Google Foto’s veel handiger en prettiger werken dan Apple Foto’s. Komt dat doordat ik met Google Foto’s dag-in-dag-uit aan de gang ben? Of komt het gewoon omdat ik geen iPhone heb? Dat laatste zou best wel eens het geval kunnen zijn. Als bespreker van hard- en software kun je soms blind zijn voor mogelijkheden van sommige applicaties omdat je gewend ben aan een andere applicatie die ongeveer hetzelfde doet. Je kunt soms heel anders tegen dingen aankijken. Ik las op Business Insider een vergelijking tussen Google Foto’s en Apple Foto’s. Voor Business Insider was de winnaar duidelijk: Apple Foto’s: Bij Apple Foto’s krijg je het meest waar voor je geld. Zo kun je het dus ook zien.

Worstelen met Apple Foto’s

Toen ik vorig jaar een tijdlang een iPhone 7 Plus van Apple te leen had, was ik zeer enthousiast over de kwaliteit van de camera’s. Die is nog vooruit gegaan in de iPhone X en 8 Plus. Ik ben jaloers op de camera-app Halide, die zou ik graag op mijn Android willen hebben. Anyway, lang verhaal kort: ik worstelde op de iPhone met Apple Foto’s. Ik vond het onhandig en zette meteen Google Foto’s op de telefoon. Stom, want het was een mooi moment geweest om Apple Foto’s beter te leren kennen. Als toen Zo werkt Apple Foto’s van Bob Timroff al zou zijn verschenen, had ik me daar in kunnen verdiepen.

Mogelijkheden van Apple Foto’s

Apple Foto’s is gewoon een heel handige app waarmee je al je foto’s en video’s kunt weergeven, ordenen, delen en bewerken. Daarnaast biedt Apple Foto’s vele extra’s, zoals Terugblikken, automatisch samengestelde diavoorstellingen of het delen van je fotoverzameling. Geavanceerde gezichtsherkenning op je iPhone en niet op een server bij Apple (privé!) zorgt ervoor dat je foto’s met specifieke personen razendsnel kunt terugvinden. Je kunt ook zoeken naar foto’s, bijvoorbeeld met Siri. Bovendien zijn alle foto’s uit jouw bibliotheek en gedeelde bibliotheken in een wereldkaart bekijken. Timroff legt het in het boek haarfijn uit met allerlei handige voorbeelden.

Het Apple-universum

Voorwaarde voor het gebruik van Apple Foto’s is natuurlijk wel dat je je in het Apple Universum bevindt. Een iPhone is daarbij vereist, je kunt eventueel zonder Mac, maar op de Mac heb je nog meer mogelijkheden met de applicatie Apple Foto’s. Op een Windows PC heb je in ieder geval de beschikking over iCloud, zodat je bij je foto’s kunt. Apple Foto’s zelf is daar natuurlijk niet aanwezig. Over een Android-apparaat hoeven we het hierbij verder niet te hebben. Conclusie: fotografeer je met een iPhone dan is Apple Foto’s de meest voor de handliggende oplossing voor alles wat je met de foto’s wilt doen: bewerken, verzamelen en delen. En met het boek van Timroff ben je snel op weg met alle mogelijkheden die Apple Foto’s je biedt.

Je kunt op dit blog HIER (over gezichtsherkenning met Personen) en HIER (over Terugblikken) een tweetal voorproefjes uit het boek lezen.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Een gedachte over “Snel op weg met alle mogelijkheden van Apple Foto’s”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.