Speciale tekens op je toetsenbord

Speciale tekens op je toetsenbord: het blijft zoeken, ook in 2022…

De blogposts die al jaren het meest gevonden en gelezen worden zijn nog steeds die over het vinden van de speciale tekens op jet toetsenbord. Hoe typ je een accent, waar vind je het copyrightteken? De twee populairste zijn Hoe typ je speciale tekens op het Chrome-toetsenbord en Waar zitten die `~¿©®-speciale tekens op mijn Windows-toetsenbord

Telkens weer zoeken

rekenvolgorde in Excel

Op de Mac gaat het bij mij meestal wel goed. Ik werk er het meest op en ik heb dat handige virtuele toetsenbordje bovenin de balk zitten. Zo kon ik laatst snel het wortelteken √ vinden dat ik nodig had voor een illustratie boven een blogpost. Hoe ik dat op een Windows-toetsenbord of Chrome-toetsenbord had kunnen vinden? Geen idee, daar had ik waarschijnlijk die twee blogposts voor moeten nalezen. Als je regelmatig op een Chromebook werkt, dan vloeien die speciale tekens zo, zonder moeite, uit je toetsenbord. Als je er sporadisch op werkt, is het telkens weer zoeken.

Printen vanaf een Chromebook

In de top-25 best gelezen blogposts zie ik als opvallende nieuwkomers een drietal posts over de Chromebook: fotobewerking op een Chromebook, afdrukken vanaf een Chromebook en Linux op een Chromebook. Ik las dat artikel over afdrukken nog eens na en probeerde snel mijn Chromebook aan het printen te krijgen. Dat viel tegen. Geen van beide printers kreeg ik aan de praat. Waar kan ik een ppd-bestand vinden voor mijn Epson P600? Dat heb je er voor nodig. Ik zocht en vond er tot nu toe geen. Voor die oude Xerox Phaser 6130 is er waarschijnlijk geen hoop, die is te oud. Dat artikel moet ik volgend jaar maar eens aanpassen.

Windows 10 en 11

Blogposts over oplossingen voor problemen met Windows 10 blijven populair. De tips en trucs verzamelpagina blijft veel gelezen en ook losse blogposts als Waar zit dat configuratiescherm in Windows 10 en speciale tekens in Word scoorden hoog. Dat zal met Windows 11 niet veel anders zijn. Van Bob van Duuren is er al een nieuwe boek over Windows 11 verschenen en er komen er meer. Op dit blog beloofde ik zelf ook nog meer over Windows 11 te schrijven. Een goed voornemen om me daar komend jaar aan te houden. In ieder geval schrijf ik snel over de privacy onder Windows 11 en wat je moet instellen als je wilt dat Microsoft zo weinig mogelijk van je te weten komt.

Volgend jaar

Genoeg werk voor komend jaar. Ik moet bijvoorbeeld de serie over Lightroom CC en de Maskers nog afmaken en ook weer eens over de laatste vernieuwingen in Chrome OS schrijven. En natuurlijk over over Luminar Neo, de nieuwste loot aan de Luminar-stam. Die ontwikkelingen staan allemaal niet stil. Dit nieuwjaarsweekend ga ik – niet voor het blog – eens kijken of ik mijn oude Amazon Kindle een beetje nieuw leven in kan blazen. Lekker klooien met wat oude ‘hardware’. Ik las er vanmorgen een leuke verhaal over.

Ik wens jullie, lezers, een goed uiteinde en een fantastisch 2022 en zie jullie volgend jaar terug op Computer Creatief!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.