tabellen in Word invoegen

Tabellen in Word invoegen

Tabellen in Word invoegen kan op verschillende manieren, we introduceren er hier eentje voor u. Onderstaande tekst is afkomstig uit mijn Handboek Word 2021.

De eerste optie waarmee tabellen invoegen in Word mogelijk is, is simpelweg via het Lint. Met de knop Tabel invoegen kunt u razendsnel een tabel op de plaats van de cursor invoegen, waarbij u de dimensie van de tabel uit de losse pols kunt instellen (het aantal rijen en kolommen van een tabel heet de dimensie). Ga als volgt te werk:

1 Zet de cursor op de plek waar de tabel in het document moet komen te staan.

2 Klik in het tabblad Invoegen, groep Tabellen op de knop Tabel.

3 Word toont een raster waarmee u de dimensie van de tabel kunt bepalen. Beweeg (klik niet) de muisaanwijzer over het raster totdat de tabel de gewenste afmetingen heeft. Bovenin het vak wordt het aantal rijen en kolommen weergegeven, bijvoorbeeld Tabel van 4 x 5. U kunt op deze manier een tabel maken van maximaal tien kolommen bij acht rijen.

4 Op de achtergrond toont Word alvast een livevoorbeeld van de tabel in het document.

5 Klik als de tabel de gewenste afmeting heeft bereikt. Word plaatst de tabel dan in het document en het tabblad Tabelontwerp wordt geactiveerd.


tabellen in Word invoegen

Livevoorbeeld

Als u de muisaanwijzer stilhoudt bij het bewegen over het raster, wordt in het document een voorbeeld van de tabel getoond. Pas als u klikt, wordt de tabel daadwerkelijk ingevoegd.


tabellen in Word invoegen
In Word kunt u dynamisch de afmetingen van een tabel opgeven.

Met het tabblad Tabelontwerp, dat wordt geactiveerd wanneer u een tabel hebt gemaakt of geselecteerd, kunt u de meeste opmaakbewerkingen voor een tabel uitvoeren. In de rest van dit hoofdstuk komt u de opties vanzelf tegen.

tabellen in Word invoegen
Het tabblad Tabelontwerp voor tabellen bevat de meest gebruikte opties voor het werken met tabellen.

Er zijn nog andere manieren om tabellen in te voegen. Daarover leest u vanzelfsprekend alles in het genoemde boek!

Naast Handboek Word 2021 heeft Peter Kassenaar nog veel meer boeken geschreven. Alle zijn boeken kun je HIER vinden.

Handboek Word 2021Microsoft Word 2021 is de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. U bedient het Office-programma met behulp van het dynamische lint met opdrachtknoppen en functies. In de nieuwe versie van Word zijn diverse functies duidelijker en werken ze nog beter, nog intuïtiever. Het Handboek Word 2021 helpt u snel op weg en biedt oefeningen, tips en voorbeelden uit de praktijk.


Meer artikelen lezen over MS Office:


 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.