Tagarchief: Google Foto’s

Delen van foto’s met Google Foto’s

Met de foto’s die je met je mobieltje  maakt wil je wat. Wat? Delen natuurlijk! Dat kan op je iPhone of Android-telefoon op allerlei manieren, maar de meest handige, flexible manier is delen van foto’s met Google Foto’s. Op welke manieren dat kan, met welke apps je je foto’s kunt delen en wat albums zijn leggen we uit in deze blogpost.

Er zijn diverse manieren waarop je een foto zou willen delen. Bijvoorbeeld delen met sociale media zoals Facebook, Twitter, of Instagram, waarbij het meestal gaat om één foto die je aan de wereld wilt laten zien. Daarnaast zijn er momenten – een feest, een geboorte, een huwelijk – die je met je familie en vrienden wilt delen. Bij een feest zijn er veel meer mensen met een mobiele camera, die hun foto’s ook allemaal met jou en elkaar willen delen. Het ideaal: een gezamenlijk album waarin iedereen van dat feest zijn of haar foto’s kan delen. Dat kan allemaal heel makkelijk met Google Foto’s. Lees verder Delen van foto’s met Google Foto’s

Google Foto’s: gezichtsherkenning aanzetten

Bij de eerste demo van Google Foto’s die ik zag, stond in de zoekfunctie naast de onderdelen ‘Plaatsen’ en ‘Dingen’ ook het  het onderdeel ‘Mensen’.  Plaatsen zijn steden, plekken op de wereld, Dingen zijn dingen als Lucht, Boten, Concerten enzovoort. Het onderdeel Mensen bestaat uit de verschillende mensen in je foto’s. Leuk hoor, die Plaatsen en Dingen, maar ik had me erg verheugd op Mensen, waarbij de mensen in de foto’s zouden zijn herkend en gegroepeerd bij elkaar zou staan. Helaas, hier in Nederland kunnen we niet beschikken over Mensen, want dat geeft problemen met onze privacy-wetgeving. Toch kun je het aanzetten als je dat graag wilt. Gezichtsherkenning aanzetten in Google Foto’s.
Lees verder Google Foto’s: gezichtsherkenning aanzetten

Veilig foto’s van je mobiele apparaat wissen met Google Foto’s

We schreven al eerder enthousiast over Google Foto’s (Google Photos). Die blogposts vind je HIER en HIER. Google blijft verder ontwikkelen aan de app, zowel voor iOS en Android.

Een nieuwe mogelijkheid van Foto’s is dat je de foto’s die Google al naar zijn cloud heeft getransporteerd, door de app van je mobiele apparaat kunt laten verwijderen. Dat kan heel erg nuttig zijn. Door alle foto’s en video’s die je zo makkelijk met mobiele apparaten kunt maken, loopt de opslagruimte van je mobieltje nogal snel vol. En eenmaal vol valt er geen foto meer te schieten.

Je kiest voor Instellingen (links) en vervolgens voor 'Opslagruimte op apparaat vrijmaken' (rechts) om de reeds gesynchroniseerde foto's op je apparaat te wissen.
Je kiest voor Instellingen (links) en vervolgens voor ‘Opslagruimte op apparaat vrijmaken’ (rechts) om de reeds gesynchroniseerde foto’s op je apparaat te wissen.

Als je je foto’s van je mobiele apparaat wilt wissen – ze zijn toch veilig opgeslagen bij Google – ga je naar de Instellingen van de Google Foto’s-app en daar kies je voor Opslagruimte op apparaat vrijmaken. De foto’s die Foto’s al gesynchroniseerd heeft en bij Google zijn gestald, worden vervolgens van je apparaat verwijderd.